Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Președintele Klaus Iohannis s-a băgat în scandalul din PSD mai mult pentru a convinge că el este „păpușarul-șef“. Ca și la presiunea asupra guvernului Ponta, ca și la nașterea „guvernului meu“, Klaus Iohannis a ieșit în față și ne-a asigurat că Mihai Tudose este omul său, amintește COTIDIANUL.

Acum, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu lansează un atac împotriva președintelui Klaus Iohannis. Deputatul ALDE, Steluța Cătăniciu, susține că șeful statului a încălcat Constituția prin afirmațiile sale legate de prezumția de nevinovăție pentru politicieni, anunță EVENIMENTUL ZILEI. Parlamentarul ALDE  consideră că președintele a uitat de îndatorirea stabilită prin Constituţie de a veghea la respectarea Legii fundamentale „din dorinţa de a distruge cu orice preţ coaliţia de guvernare PSD-ALDE”. Vicepreşedintele ALDE susţine că declaraţia preşedintelui Iohannis referitoare la prezumţia de nevinovăţie echivalează cu „încălcarea gravă” a Constituţiei. O astfel de infracțiune poate duce la suspendarea din funcție a președintelui Iohannis.

Fostul șef al Guvernului Sorin Grindeanu a confirmat că premierul Mihai Tudose i-a propus o funcție de ministru, în aceste zile în care s-au purtat negocieri pentru desemnările noilor miniștri de la Dezvoltare, Fonduri europene și Transporturi. Sorin Grindeanu spune că a refuzat pentru moment și a invocat motive personale. A ținut însă să laude activitatea lui Mihai Tudose în fruntea Guvernului și i-a urat succes acestuia, potrivit ANTENA3. De asemenea, întrebat dacă ar accepta vreodată o funcție de ministru, Sorin Grindeanu a răspuns: ”cine știe ce ne oferă viitorul”.

Premierul Mihai Tudose a afirmat, vineri, că este numit politic în funcţie şi va pleca pe acelaşi criteriu sau va renunţa în condiţiile în care va considera că nu poate duce la îndeplinire programul de guvernare. El a fost întrebat de CAPITAL dacă nu s-a temut că va avea soarta lui Sorin Grindeanu odată ce a lansat în public tema remanierii guvernamentale. „Soarta. Care-i soarta domniei sale? Eu v-am spus că prima zi, am plecat de la premisa că prima zi la Guvern este una dintre ultimele zile de la Guvern, că nu iese nimeni la pensie de acolo. Doi, vă mai spun şi o repet, sunt pus politic şi plec politic şi mai plec când eu consider că nu pot să duc la îndeplinire planul de guvernare pentru care ne-au votat românii", a declarat Tudose.

Dar scandalul din interiorul PSD nu s-a terminat, dar premierul Mihai Tudose primeşte un avertisment chiar de la vârful PSD. Primarul Capitalei şi vice-preşedintele social democraţilor, Gabriela Firea, citată de CURENTUL, a făcut următorul anunţ:. „Nu vreau să pun gaz pe foc. Nu vreau să transmit mesaje toxice. Îmi măsor foarte bine cuvintele. Nu mai trebuie să părem că suntem două tabere, una a lui Liviu Dragnea şi una a premierului Mihai Tudose. Cine are alte gânduri, ar trebui să părăsească onorabil această echipă”, a spus Firea.

 Secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, a fost eliberat duminică din funcţie, după ce a fost ales miercuri preşedinte al Curţii de Conturi, în locul său fiind numită Roxana-Cezarina Bănică, anterior secretar general adjunct, funcţie pe care a preluat-o la 4 octombrie. Decizia a fost publicată duminică în Monitorul Oficial, informaţia fiind anunţată vineri de prim-ministrul Mihai Tudose, relatează ANTENA3. Mihai Tudose a anunţat de vineri că Roxana Bănică, fost secretar general la Finanţe şi secretar general adjunct al Guvernului de la 4 octombrie, va prelua funcţia lui Mihai Busuioc.

Pe de altă parte, anunță COTIDIANUL, secretarul general al Senatului are un salariu mai mare decât al președintelui Senatului și chiar mai mare decât al șefului statului. Secretarul general al Senatului, Ion Vărgău, care este înalt funcţionar public parlamentar, încasează, din septembrie, un salariu brut de 19.055 lei, mai mare cu 2.380 lei faţă de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care are o indemnizaţie brută de 16.675 lei. Situaţia este similară şi în cazul Camerei Deputaţilor.

De fapt, explică ADEVĂRUL, secretarii generali ai celor două Camere au salarii brute mai mari decât indemnizaţia brută a preşedintelui României (17.400 lei brut) sau decât indemnizaţiile brute ale preşedinţilor celor două Camere (16.675 lei brut). Unul dintre principiile generale enunţate la momentul elaborării Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost ca salariul cel mai mare din administraţie să îl aibă şeful statului, urmând ca acesta să fie succedat de celelalte salarii, acordate celorlalte funcţii.

Vărgău și Mihalcea nu au fost aleși prin vot în Parlament ci doar au fost numiți în funcțiile de secretari generali ai Senatului și ai Camerei Deputatilor, deci sunt doar funcționari, amintește NAȚIONAL. Cu toate acestea, caseriile celor doua Camere le vireaza lunar in cont sume cu 2.380 de lei mai mari decât cele primite de președinții Tăriceanu și Dragnea și cu 1.655 de lei mai mari decât salariul pe care îl primește șeful statului. Respectiv 19.055 de lei în comparație cu indemnizația de 16.675 lei de care au parte președinții Camerelor parlamentare și aceea de 17.400 de lei rezervată președintelui României.


Comentarii

Lui nae, consilierul de 14 ani Bai pulica, esti obsedat rau de tot de sexul anal, de cel oral si de cacat. Manca-ti-ai obsesiile!

17 octombrie 2017 9:36

nae, consilier local PSD de 14 ani v, te-as iubi adanc. Cu finalizare orala ( cu mot de rahat). Exact cum iti place tie.

17 octombrie 2017 7:28

eu excitatie mare in randul spalatilor pe creier

16 octombrie 2017 22:59

v Nu ar fi rau sa-l suspende pe Ghiolbanis, dar el a fost "ales", cu toate ca avea un proces cu un apartament luat cu japca pe care l-a pierdut in instanta cu toate functiile avute. Ma indoiesc ca Ghiolbanis va fi suspendat, ba cred dupa nr de prosti din tara ca va mai prinde un mandat, ca nu si-a terminat excursiile si ii place confortul si titulatura de Presedinte.

16 octombrie 2017 15:52

Apropo de titlu Din zicerile " hai sa vorbim discutii". Puterea este asa de "simpatizata " de popor incat asta i-ar mai trebui sa declanseze un proces de suspendare a presedintelui ca sa se trezeasca ea insas suspendata. Eu inteleg ca asa zisa presa traieste din barfe , can-canuri , si prafuri destabilizatoare dar...totul ar trebui sa aibe o limita, daca nu cumva limita asta este dirijata de altcineva din afara.

16 octombrie 2017 12:26

nae In sfarsit aflu despre ceva care trebuia sa se intample de multa vreme , SUSPENDAREA PRESEDINTELUI ETNIC GERMAN , DUSMANUL ROMANILOR !

16 octombrie 2017 11:58

Lute Doi repetenti ce pot coace ???

16 octombrie 2017 11:47

nae poate vrea imputiti de Tariceanu si puscariasul Dragnea sa fie alungati cu furcii si topoare din parlament tot cu penali lor,,,,razboi civil va fii daca initiaza procedura de demitere,,,,nu sa mai doarma bine scesti 2 escroci si hoti.

16 octombrie 2017 11:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.