Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

La nivel mondial, peste două miliarde de hectare de teren, adică suprafața Chinei plus cea a Statelor Unite, sunt degradate. Cele mai multe porțiuni au fost afectate de defrișări, însă o companie olandeză a inventat „Cocoon”, un incubator pentru copaci, care le permite acestora să crească în soluri aride.

Incubatorul protejează răsadurile în primul an de viață, care este critic, oferindu-le apă și adăpost, în timp ce stimulează copacii să-și formeze rădăcini puternice și adânci, atingând sursa de apă subterană chiar din primul an de viață. Astfel, Cocoon produce copaci puternici, care nu sunt dependenți de irigațiile din exterior și pot chiar supraviețui în condiții aspre.

Primul pas înainte de plantarea copacului o reprezintă analizarea solului pentru a determina dacă acesta necesită modificări, cum ar fi o cantitate diferită de material organic. Apoi, pentru a selecta tipul de copac ce poate fi plantat într-o anumită regiune, sunt consultați experți locali, pentru că sunt preferate speciile native adaptate la condițiile locale.

Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.