Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Numele lui Mihai Tudose a fost acceptat ca propunere de premier, acum aproape patru luni, de președintele Klaus Iohannis, fără ca acesta să clipească. La vremea respectivă, o parte din clasa politică, inclusiv anumiți grei din PSD, au comentat această numire, sugerând că numele lui Tudose i-ar fi fost „suflat“ la ureche liderului PSD, Liviu Dragnea.

De aici, a și pornit o adevărată discuție conform căreia Tudose este un apropiat al Serviciilor de foarte mulți ani. SRI a fost și este cel arătat cu degetul. Pus la zid este și directorul acestuia, Eduard Hellvig, și relația strânsă pe care acesta, fost liberal, o are cu șeful statului, alt fost liberal. În luna iunie, după alungarea cabinetului lui Sorin Grindeanu, apăruse chiar o vorbă potrivit căreia un om al serviciilor a fost înlocuit cu alt om al serviciilor din fruntea guvernului. Pe acest subiect s-a brodat, constant, cum că Tudose va executa strict alte directive decât cele venite din partea lui Dragnea. Adevărat sau nu, încă de la preluarea mandatului de premier, acest gest a regrupat unii centri de putere din PSD.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.