Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Elena Mateescu, directorul Agenției Naționale de Meteorologie, a fost invitată la Antena 3 Live pentru a oferi mai multe detalii despre iarna care vine, dar și despre efectele încălzirii globale ce afectează inclusiv România.

„În România, vom avea veri din ce în ce mai călduroase și mai secetoase. Dar, acele perioade de secetă alternează cu perioade cu precipitații excedentare. Chiar și toamna înregistrăm perioade de inundații. Încălzirea globală nu înseamnă doar temperaturi mai mari”, a mai spus directorul ANM.

Cum vor fi iernile în România

„Fenomenele de tip supercelulă vor fi specifice în special sezonului cald. Acum ne apropiem de toamnă și vorbim de alternanțe de perioade mai călduroase, urmate de perioade răcoroase. Nu excludem să avem precipitații sub formă de ninsoare în zonele montane”, a avertizat directorul ANM.

De asemenea, Elena Mateescu a vorbit și despre perioadele de iarnă.

„Au fost ani în care prima jumătate a iernii a fost mai caldă, mai blândă, iar de la jumătatea lui ianuarie am avut fenomene repetate de viscol și căderi de zăpadă”.

Directorul ANM a subliniat că România are încă un climat temperat-continental, chiar dacă observăm o prelungire a verilor și a iernilor, în ultimii ani.

Totuși, se pare că va fi una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, cu perioade lungi de viscol și ninsori abundente. Temperaturile vor scădea îngrijorător de mult, iar disconfortul va fi extrem de pronunțat.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul IARNA 5/13 IISUS 5 MARIA 5 TIȘBITUL 13; IAR.NA. IAR-Rai, NA-Ani. Anii Raiului. Anii Raiului sînt în perioada 2004-2070 cînd se înfăptuiește întreaga Creație prin Duhul Sfînt după CASA-ICOANĂ și faptele mele(Lumea văzută și nevăzută, Cosmosul infinit, Pămîntul și Adam cu Eva). Casa are Lucrare din Ceruri în Cosmos și pe planeta Pămînt, începînd cu anul 2004 spre vecii nesfîrșiți.

14 octombrie 2017 0:27

v Dupa aceste "prognoze" la noi incalzirea globala se va manifest prin ierni reci cu viscole. Este "foarte clara" prognoza

13 octombrie 2017 17:36

vio pentru retardatii aia doi de mai jos: bate un vant cald din rusia , grabiti-va!

13 octombrie 2017 16:47

Vasile vine o iarna grea ; Indienii strang lemne ca nebunii! bancuri cu meteorologi!

13 octombrie 2017 16:46

Adică, pe scurt, Încălzirea EURO-Gloabelor nu înseamnă doar temperaturi mai mari, ci și temperaturi nu doar că ”dispare zăpada dela latitudinile noastre”, ci și ”perioade lungi de viscol şi ninsori abundente” - adină, practic e EXACT CA LA ALBA-NEAGRA, ceea ce contează fiind EXCLUSIV menținerea ECO-ESCROCHERIEI în stare de funcționare! Cu respect. Felix-Ocnașul & Homo-”Jurnalul” său Anti-Național

13 octombrie 2017 10:35

Elena Mateescu: vă rog să mă scuzați că (în loc să explic prognoza, n.m.) bat ECO-câmpii cu ”Încălzirea EURO-Gloabelor”, dar credeți-mă, în MEGA-ESCROCHERIA asta sunt bani de bani de bani și ăștia (ECO-MAFIA cu ”REGENERABILELE”, n.m.) au impus și ritualul declarațiilor noastre de presă... Cu respect, EM

13 octombrie 2017 10:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.