Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Criza din PSD a fost generată din afara partidului iar principalul suspect este DNA-ul, care, paradoxal, avea un om infiltrat în guvern și era chiar mâna dreaptă a mâinii drepte a președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) în cadrul căreia Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc au demisionat din funcţiile de miniştri, că partidului i se inventează ceva şi a avertizat că o destabilizare a PSD poate produce destabilizare şi în ţară, anunță COTIDIANUL. „Toată lumea a constatat că ni se inventează ceva. Cum apare o măsură bună, cum trebuie românii să simtă efectele, trebuie să apară ceva. Trebuie să fim în defensivă, poate – poate românii nu simt. A fost o supărare foarte mare în Cex că ne-am fi putut întâlni şi discuta despre creşterea economică peste estimările noastre. Sperăm ca în perioada următoare să putem comunica mai bine”, a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a spus că atât el, cât şi ceilalţi lideri ai partidului au greşit pentru că s-au lăsat influenţaţi de „oameni de bine”. „Toţi am greşit în ultima perioadă. Toţi ne-am lăsat influenţaţi, fiecare la nivelul lui, de oameni de „bine", de oameni din afara partidului care, brusc, au devenit foarte grijulii cu PSD-ul, şi oameni din presă, pe care nu îi acuz, şi oameni din alte instituţii publice, dintr-odată au devenit foarte grijulii cu PSD şi dau sfaturi şi Preşedintelui partidului, şi Prim-ministrului şi altor colegi, cum e bine şi cum nu e bine şi, eventual, să fie şi o încărcătură negativă, doar-doar se produce o ruptură. PSD astăzi a trecut printr-o cumpănă foarte mare, printr-o cumpănă foarte mare şi o destabilizare serioasă a PSD-ului, care astăzi e cel mai mare partid din România, poate să producă instabilitate şi în ţară", a declarat președintele PSD.

Dar cea mai nouă achiziţie în materie de consilieri făcută de ministrul Sevil Shhaideh a surprins pe mulţi, constată ADEVĂRUL. Aceasta l-a numit în luna aprilie a acestui an în funcţia de consilier personal pe Doru Dinuţ, fost poliţist judiciarist detaşat la DNA Constanţa care a lucrat inclusiv în anchetele care i-au vizat pe Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre, aşa cum ne-a confirmat parchetul anticorupţie. Până anul trecut când a ieşit din Poliţie, Dinuţ a fost poliţist judiciarist detaşat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Informaţia este confirmată chiar în declaraţiile sale de avere din această perioadă. Totodată, şi reprezezentanţii DNA au transmis că acesta a fost poliţist judiciar detaşat la parchetul anticorupţie încă din 2002.

Și EVENIMENTUL ZILEI anunță că unul dintre ofiţerii judiciari DNA care l-au înghesuit pe Nicuşor Constantinescu era Doru Dinuţ  cu şapcă), care până ieri era consilierul ministrului Dezvoltării Sevil Shaideh. Acest lucru este cu atât mai ciudat cu cât Sevil Shaideh a fost ani buni subaltern şi omul de încredere al lui Nicuşor Constantinescu. Între anii 2007 şi 2012 ea a condus Direcţia Generală de Proiecte din CJ Constanţa, având ca principale atribuţii coordonarea şi managementul proiectelor cu finanţare europeană. În 2014, când a avut loc introducerea cu forţa lui Nicuşor Constantinescu în maşina DNA, era secretar de stat în Ministerul Dezvoltării condus de Liviu Dragnea.

O ipoteză neașteptată, respectiv că ar fi comenzi chiar din interiorul PSD împotriva premierului Mihai Tudose, a fost dezvăluită la ANTENA3. Astfel, premierul Mihai Tudose a făcut o aluzie foarte directă despre unele planuri din interiorul PSD împotriva sa. Primul ar fi fost concretizat prin sondajul Avangarde, în care premierul Mihai Tudose s-a prăbușit de la 48% la 27%. Al doilea este despre o posibilă complicitate din interiorul PSD cu lideri sindicali precum Bogdan Hossu și Dumitru Costin, care să scoată sindicatele în stradă împotriva guvernului Tudose.

Presa favorabilă lui Liviu Dragnea a primit "pe surse", joi, un raport de evaluare a activității Guvernului Tudose care enumeră foarte multe nerealizări ale actualului Cabinet, informează ROMÂNIA LIBERĂ. O asemenea evaluare este similară celei în urma căreia PSD l-a demis pe premierul Sorin Grindeanu. Documentul referitor la Cabinetul Tudose este intitulat "Raport privind stadiul realizarii programului de guvernare". Îi sunt imputate actualului premier atât măsuri care au termen de îndeplinire 1 ianuarie 2018, cât și măsuri la care coaliția PSD-ALDE a decis să renunțe, de exemplu impozitul pe cifra de afaceri și taxa de solidaritate. Raportul este datat 12 octombrie 2017 și are 18 pagini, dar nu este asumat oficial de PSD.

Până la urmă Tudose a câştigat lupta nu pentru că ar fi avut, neapărat, dreptate. Asta ar fi fost, oricum, prea puţin în opinia „colectivului”, după cum, chiar el însuşi, a simţit. A câştigat pentru că lui Dragnea i s-a făcut frică. A fost prima oară când a perceput măsura dezastrului, ce s-ar fi declanşat odată cu demisia lui Tudose, susține GÂNDUL. Şi spaima lui Dragnea a devenit şi spaima doamnelor ministru. E bulversant să-ţi asumi dezastrul. N-a mai fost nevoie de vorbe.

Sevil Shhaideh a făcut-o, până la urmă, cu fermitate. Rovana Plumb a făcut-o din mimetism. Înainte s-o facă, tocmai anunţase că n-o va face; că are susţinerea partidului. Dacă Sevil renunţa la demisie, ar fi renunţat şi Rovana. Aşa că, omul pentru care Liviu Dragnea ar fi mers cu nebunia până la capăt s-a dovedit a fi regina cu care Tudose i-a  dat mat.Comentarii

@Sibianul. Pe cine crezi ca aburesti, bai idiotule?! Daca nu era primarele Iohannis la botoane, familia Bastea nu obtinea nici macar un ciob de geam spart sau de caramida din cele doua case pierdute in justitie. Iohannis a constituit si condus un intreg grup infractional (functionari de primarie, notari si magistrati) prin care s-a facut "lucrarea". Pana la urma, a platit cu parnaica ( si aia cu suspendare, bine-nteles!) doar secretarul primariei din Porumbacul de Jos pe postul de acar Paun.

16 octombrie 2017 5:43

v, liderul postacilor PSD Da, ar fi fost bine sa o fi avut-o pe Sevil premier. Voiam premier turc, cu sot care sustine regimul Assad in Syria. Cum explicam asta aliatilor NATO? Ii futeam in gura si gata. Mandru ca sunt roman.

15 octombrie 2017 15:17

Sibianul Mai Mihai Antohi, rau ti-au spalat creierii astia de la Guitza TV si Haznaua TV. Procesele lui Iohanis, de fapt nu erau ale lui Iohannis. El era o victima colaterala. Citeste si tu procesele. Cum a ajuns acolo? Familia Bastea care se zice ca ar fi mostenitorii caselor pentru care s-au deschis procese, a vandut jumatate din casa din centrul SIBIULUI (inchiraiata la Reiffaisen Bank) familiei Iohannis. El a fost CUMPARATOR de buna CREDINTA. De unde sa stie el ce lucruri necurate a facut familia BASTEA ca sa obtina casa? Ai inteles acum? Si apoi din punct de vedere juridic era un proces CIVIL, n-are nicio treaba cu PENALUL. Numai tu esti un o jigodie PENALA!

13 octombrie 2017 16:13

Avocat Penalule,instabilitatea o produci chiar tu.

13 octombrie 2017 9:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.