Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a avut, joi, la Viena, întrevederi cu noul secretar general al OSCE, ambasadorul Thomas Greminger, reprezentantul OSCE pentru Libertatea Media, Harlem Desir, recent numit în funcție, precum și cu Yukiya Amano - directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA).

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în cadrul întrevederii cu secretarul general al OSCE, cei doi oficiali au trecut în revistă prioritățile și proiectele de pe agenda actuală a organizației și au subliniat importanța acesteia în promovarea cooperării pan-europene pe cele trei dimensiuni: politico-militară, economică și de mediu, umană.

Ciamba a evidențiat sprijinul României pentru activitatea OSCE și angajamentul țării noastre pentru consolidarea rolului organizației în actualul context de securitate. În acest sens, el a anunțat organizarea în România, în 2018, a unui seminar privind Codul de conduită privind aspectele politico-militare ale securității.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.