Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Joi se tranşează cel mai mare scandal politic din ultimele luni. Liderii PSD s-au întâlnit în şedinţă, să decidă dacă şi ce miniştri acceptă să remanieze premierul Mihai Tudose.

Potrivit declaraţiilor făcute de premier, primii viziaţi ar trebui să fie membrii Guvernului care au probleme cu DNA, dar nu sunt singurii. Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie. Pe listă, însă, s-ar mai afla şi Ilan Laufer şi Răzvan Cuc.

Călin Popescu Tăriceanu nu vrea să renunţe la Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul. ALDE ameninţă chiar şi cu retragerea de la guvernare, dacă acesta este luat de la minister.

UPDATE 21.05 - Vicepremierul Sevil Shhaideh - ministrul Dezvoltării regionale, ministrul delegat pentru Fonduri Europene Rovana Plumb, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, dar și ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, ”s-au pus la dispoziția partidului”, potrivit lui Robert Kiss, reporterul Antena 3. Ședința este însă departe de a se termina și, deocamdată nu s-a luat nicio decizie în privința demisiilor acestora.

UPDATE 20.43 - Sunt informații că vicepremierul Sevil Shhaideh - ministrul Dezvoltării regionale, ministrul delegat pentru Fonduri Europene Rovana Plumb și ministrul Transporturilor Răzvan Cuc au demisionat din funcție, potrivit Antena 3.

UPDATE 20.14 - Premierul Mihai Tudose a susținut, joi, în CEx-ul PSD, că el demisionează, dacă nu se acceptă remanierea, potrivit informațiilor Antena 3.

”Demisionez imediat, dacă nu e remaniere”, ar fi spus premierul în CEx-ul PSD.

În replică, președintele PSD, Liviu Dragnea, ar fi spus că el nu mai merge a treia oară la președintele Klaus Ioahnnis.

Informațiile au fost prezentate joi, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3.

UPDATE 18.18 - Liviu Dragnea a început ședința CEx spunând că s-a ajuns la o situație tensionată din cauza mai multor persoane, dar și din cauza sa.

UPDATE 18.02 - Discuțiile oficiale în PSD au început cu o întârziere de o oră.

Înainte de această ședință au mai existat câteva discuții pe care Liviu Dragnea le-a avut atât cu premierul Mihai Tudose, dar și cu liderii importanți ai partidului, printre aceștia numărându-se Mihai Ciolacu și Niculae Bădălău. La discuții ar fi asistat și miniștri vizați de remaniere: Sevil Shaidehh și Rovana Plumb.

Surse spun că vor fi voturi pentru fiecare ministru în parte.

UPDATE 17.17 - Președintele PSD, Liviu Dragnea, și premierul Mihai Tudose au venit împreună la sediul PSD, pentru CEx și păreau să se fi împăcat.

UPDATE 17.02 - La ședința PSD mai trebuie să ajungă președintele PSD, Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose.

UPDATE 16.35 - Președintele Consiliului național al PSD a spus joi, că este nevoie de această ședință, pentru a se clarifica lucrurile.

”De aici vom ieși cu o concluzie cât se poate de clară. (...)
Nu cred în chestiunea cu miniștri cu probleme penale. Există prezumția de nevinovăție și ea trebuie aplicată”, a spus ministrul Mihai Fifor, înainte ce CEx-ul PSD.

UPDATE 16.30 - La ședință a sosit și ministrul Rovana Plumb, care nu a vrut să răspundă jurnaliștilor, dacă își va da sau nu demisia.

”Poziția mea va fi exprimată azi în comitetul executiv al partidului”, a spus Plumb.

În plus, Rovana Plumb susține că a fost felicitată de Comisia Europeană, și nu sunt probleme, așa cum ar fi spus premierul Mihai Tudose.

UPDATE 16.25 - Întâlnire de ultimă oră Dragnea-Tudose, chiar înainte de CEx-ul PSD

----------

Știrea inițială 16.34

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a spus joi, înainte de CEx-ul PSD, că cea mai importantă pentru partid este stabilitatea, iar dacă se merge în continuare pe ideea aceasta, nu este bine.

”Pentru PSD, mai important este stabilitatea țării și ceea ce ne-am angajat să facem. Dacă se menține ideea unei demisii în continuare, asta poate să ducă la instabilitate”, a spus secretarul general al PSD, Marian Neacşu, joi, referindu-se la dorința premierului MIhai Tudose de a face remanieri.

”Eu cred că trebuie să tratăm această problemă cu foarte mult calm și foarte multă responsabilitate”, a adăugat Neacșu.

Declarațiile lui au fost transmise joi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

De la ce a pornit de fapt scandalul din interiorul PSD

Tot scandalul din interiorul PSD a pornit de la sondajul făcut de Institutul Avangarde, care arată că Guvernul s-a prăbuşit brusc la capitolul încredere, de la 40% la 27%.

Cabinetul Tudose a fost instalat în urmă cu aproximativ patru luni, după ce Guvernul Grindeanu a fost demis printr-o moţiune de cenzură depusă de PSD şi ALDE împotriva propriului Guvern.

Citiți și Premierul Mihai Tudose, la Antena 3: Am spus într-un cerc de prieteni că-mi dau demisia. Urmează o mini-remaniere. Nu am o relație fericită cu Liviu Dragnea

Preşedintele Klaus Iohannis și-a exprimat convingerea, joi, că premierul Mihai Tudose este de bună-credinţă, arătând că nu dorește altceva decât să aibă o echipă performantă.

Totodată, Iohannis a arătat că, în situația în care acest Guvern ar cădea, atunci își ar trebui să-și pună întrebarea "la modul extrem de serios" dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.