Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose au discutat, ieri, cu cărţile pe masă într-o şedinţă informală a capilor PSD, convocată de urgenţă după ce şeful Executivului a anunţat că vrea să remanieze cel puţin cinci miniştri, fără acordul prealabil al coaliţiei de guvernare. Printre cei vizaţi de remaniere se află membrii Cabinetului care au probleme penale, în frunte cu Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, anchetate de procurori în dosarul Belina.

“Eu nu cred că orice procuror poate face acest lucru (să remanieze tot Guvernul prin anchete penale– n.r.). Nu ştiu cine ar fi atât de determinat, cu ghilimele sau fără, să se apuce să facă nişte dosare pe bandă rulantă unor <> pentru a remania Guvernul. Eu cred că nu se joacă nimeni cu aşa ceva”, este declaraţia prin care premierul Mihai Tudose a stârnit un adevărat tsunami politic în interiorul PSD, luni seara. Şeful Executivului a anunţat că are în plan o “miniremaniere” a Guvernului, folosind ca pretext un sondaj de opinie potrivit căruia Guvernul a scăzut dramatic la capitolul încredere, de la 40% în luna august, la 27% acum. “Dacă lucrurile stau aşa, ori sunt eu de vină, prin ce fac sau nu fac, sau sunt nişte lucruri în guvern care justifică aceste cifre - prezenţa unor miniştri cu probleme penale, lipsa de activitate a unor miniştri sau lipsa de rezultate. Săptămâna asta voi lua nişte decizii, dure, dar necesare", a spus Tudose.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.