Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Producătorul Harvey Weinstein este îngropat în acuzaţii de viol, hărţuire sexuală şi şantaj, abuzuri pe care a reuşit să le ţină ascunse aproape trei decenii folosindu-se de bani şi influenţă, dar şi de complicitatea industriei, potrivit unor voci care susţin că oamenii de la Hollywood nu erau străini de comportamentul mogulului. Însuşi George Clooney recunoaşte că a auzit „zvonuri“, dar precizează că nu bănuia cât de gravă este situaţia.
Cândva considerat un „zeu“ al cinematografiei americane, astăzi Harvey Weinstein a căzut în dizgraţie, iar reputaţia sa este complet distrusă de zecile de acuzaţii de hărţuire sexuală şi viol. După ancheta publicată săptămâna trecută de jurnaliştii de la The New York Times, în care mai multe femei au dezvăluit că au fost hărţuite sexual de producătorul american, zeci de alte actriţe şi-au făcut curajul de a vorbi public despre abuzurile lui Weinstein. Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Asia Argento, Ashley Judd, Rose McGawn sunt doar câteva dintr-o listă lungă de femei care au trăit astfel de experienţe traumatizante.
Incidentele se întind pe o perioadă de aproape trei decenii. De ce au tăcut victimele atâta timp? Unele pentru că Weinstein le-a oferit bani în schimbul tăcerii, altele pentru că li s-au spus că nu vor avea nicio şansă să câştige un astfel de proces. Cele mai multe erau adolescente şi se temeau că le va distruge cariera, lucru care li s-a şi întâmplat multora care i-au refuzat avansurile şi l-au ameninţat că vor vorbi.

Integral pe AdevărulComentarii

ariciul Intotdeauna de cand e lume sub soare,un om a fost oropsit de altul.Doar nu va inchipuiti ca orice muiere intr-un domeniu vrand sa ajunga, ,nu a dat cu curul de nevoie,de placere din interes ,ori obligata de vreun imputit de sef???Daca credeti altfel,insamna ca nu traiti pi pamant drajii mosului.

12 octombrie 2017 10:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.