Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Câteva scene din filmul "Moromeții 2", în regia lui Stere Gulea, au fost filmate miercuri în centrul istoric al municipiului Slatina, unde senzația de întoarcere în timp, în prima parte a secolului trecut, creată de clădirile monument istoric și străzile cu piatră cubică, a fost întregită de actori și de zeci de figuranți purtând costume specifice acelei perioade.

Filmarea unor scene din "Moromeții 2" a readus prăvălii pe strada Lipscani din Slatina după mai bine de o jumătate de secol de când au fost lăsate obloanele peste micile afaceri de familie din vechiul centru al municipiului. Datorită decorurilor atent alese, pentru o zi, fațade scorojite de timp, obloane grele, uși de nu se mai știe când închise au fost "îmbrăcate" potrivit anului 1945. Vânzători de tot felul, ucenici, trecători și clienți, țărani, muncitori și intelectuali, majoritatea figuranți, au însuflețit încă de miercuri dimineața strada care în perioada interbelică a avut cea mai intensă viață economică — Lipscani.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.