Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Un fapt memorabil s-a petrecut marţi, în prima şedinţă a comisiei speciale a Parlamentului ce are ca sarcină punerea legislaţiei penale în acord cu deciziile Curţii Constituţionale: ministrul Justiţiei a susţinut exact argumentele pentru care judecătoarei CCR Livia Stanciu i-au fost cenzurate opiniile separate de către preşedintele CCR, Valer Dorneanu.Şedinţa a durat doar o oră, răstimp în care - sub preşedinţia şefului comisiei, Florin Iordache - şi-au expus poziţii de principiu atât parlamentarii, cât şi invitaţii: ministrul Justiţiei, reprezentanţi ai Parchetului, ai Barourilor, ai asociaţiilor de magistraţi, ai mediului academic.

Mai spre finalul şedinţei, ca urmare a unei întrebări impecabil formulate de către deputatul USR Stelian Ion, Tudorel Toader a dat un răspuns care trebuie să fi prăbuşit tavanul peste Florin Iordache şi alţi câţiva de acolo. Ministrul a spus că, într-o decizie a Curţii Constituţionale, nu toate considerentele sunt obligatorii, ci doar cele care sprijină verdictul (dispozitivul sentinţei). Celelalte considerente au caracter orientativ, de recomandare pentru legiuitor, astfel încât standardul de legiferare să fie cât mai înalt.

Integral pe AdevărulComentarii

pedelistul ...liberal O sotzietate fara printzipuri, care va sa zica....nu le are !!! Pt ca a ajuns sa vorbeasca ca un sasalau autist, Tudose nu e PSD-ist !!! Bai Cex-ilor, dati-l bre afara !!!

12 octombrie 2017 10:52

Topul postacilor PSD: Locul 1) v, un postac de-o imbecilitate absoluta. 2) ion, un drojdier patimas. 3) mircea, un analfabet. 4) nae, un cosilier local al psd scarbit pana si el de Dracnea. Castigatorul participa la urmatoarea orgie anala de la RIN.

12 octombrie 2017 8:09

@ JUSTITIABIL Băi Căcat în ploaie, eu mi-am exprimat o opinie, că-ți place sau nu e treaba ta, dar servește o mUE pentru că meriți. În altă ordine de idei, ce rost are CCR dacă orice sesizare făcută acolo e numai consultativă, nu e timp pierdut de pomană? Eu nu vâd nici o eficiență a CCR în România. Interpretarea de constituționalitate a unei legi fie că e favorabilă sau nu, e o interpretare neconcludentă, ineficientă, dar consultativă? Păi cu un rezultat consultativ neconcludent nu se poate face decât un mare Nimic concret. SUA are Curtea Supremă de Justiție, unde se judecă nu se dezbate consultativ, orice cauză civilă sau politică, dar acolo există totdeauna un rezultat, oricare ar fi el, rezultat care dă câștig de cauză sau nu unui proces civil sau politic cu apel ultim la acea curte supremă de justiție americană, dar e un rezultat concret, palpabil, real, din toate punctele de vedere. Păi să-mi fie cun iertare, dar CCR e un for de mucava a cărui muncă nu duce la nimic concret. După cum te exprimi și gândești, tu ești tâmpitul care ar trebui să pună mâna pe carte, prostul pământului. Că tu pui botul și aprobi toată mascarada infectă și ilegală pe care o face ministrul justiției ilegale Tudorel Toader, asta e treaba ta, n-ai decât să-l săruți în găoz pe idiotul ăla până-i crește peruca la loc. Din cauza unor idioți, cretini și imbecili ca tine s-a ajuns ca plebea aia cu capul în mână majoritară din electorat să voteze cu Căcatul PSD, așa că aleargă iute la neo-PCR-ul tău mult iubit, c-o să-ți dea atât cei 20 de bani chiori de postare, dar o să-ți dea și 1 kg de zahăr și 1 Litru de ulei, plus câțiva mici și-o bere ca să-i mai votezi în dobitocirea în care zaci de 27 de ani buni. Pun pariu că tu tâmpul pământului, vei pune mâna pe carte pentru a te șterge la buci cu ea. Succes!

12 octombrie 2017 7:32

JUSTITIABIL Tampitul care-si zice QED1 habar nu are, dar isi da cu presupusu'. Romania a fost obligata in 1992, de catre Comisia Europeana a UE, si de catre toate forurile de justitie constitutionala existente in toate Tarile cu democratie de veche,sa-si creeze inalta institutie de justitie constitutionala. SUA, Canada, Marea Britanie, Franta, Germania etc., nu aveau ce sa mai discute cu o Tara condusa dupa Constitutia comunista. Chiar si Rusia, si-a creat in 1993, Curtea Constitutionala. Tampitul care intoxica Forumul, pune bai, prostule, mana pe carte!

12 octombrie 2017 6:14

QED! 2 Speriatul Tudorel Toader plin de bubele ălea dizgrațioase de pe moaca lui tâmpă, caută înnebunit pragul rezonabil pentru stabilirea abuzului în serviciu, după ce că toată suflarea juridică din lume inclusiv Comisia de la Veneția i-a spus că nu există prag în stabilirea abuzului în serviciu. Dar Tudorel Toader care are bube și-n capul lui, care e de fapt un rect pe care respectivul îl poartă pe umeri, caută diferențierea dintre contravenție și penalitate la abuzul în serviciu. Adică în cazul în care un amărăștean sărăntoc fură 100 de lei și e prins, e cercetat penal imediat că doar n-are imunitate și e condamnat cu executare de regulă la pușcărie de la câteva luni la câțiva ani de zile, depinde de gravitatea contravenției ilegale săvărșite, numai vițelul adult Tudorel Toader mare profesorul jurist al pulii calului nu știe care e diferența acolo, dar scobește-n găoz cuvântul rezonabil, analizându-l anal din toate pozițiile. mUE!

11 octombrie 2017 21:03

QED! 1 Adică ceea ce era de demostrat! Idioții de la PSD care de fapr sunt niște cârpaci juriști își dau cu tesla-n boașe frecvent, demonstrând toate mânărelile și șmenăriile infecte pe care le practică grohăind politic. Nu știu cine a fost cel cu idei multe, adică idiot care să propună crearea CCR, o instituție care-n mod normal nu face mai nimic util pentru societatea românească, din moment ce acolo ajung persoane pe criterii politice. Iar Constituția României e interpretată de momâile neâmpăiate de la CCR după cum bat vânturile la găozul politicii, ca nu cumva să se supere putoarea aflată la putere. O mascaradă infectă și împuțită care mănâncă banii statului de pomană. Cizmarul jurist Tudorel Toader a clarificat lucrurile pentru toată lumea, toată mascarada cu sesizarea CCR e numai de ochii lumii, pentru că orice sesizare contra unui verdict e nulă din start, deci toată tevatura cu dezbaterea CCR pe tema respectivă e o pierdere de timp inutilă dar foarte costititoare-n același timp.

11 octombrie 2017 21:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.