Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Noua legislaţie a salarizării în sectorul public a adus la Primăria Cluj-Napoca salarii de bază de 3.700 de lei pentru un bucătar sau o lenjereasă, 6.000 de lei pentru un poliţist local, 2.500 de lei pentru un necalificat. Economistul Iosif Pop susţine că sunt salarii mai mari decât la privat, dar eficienţa muncii este mult mai mică.


Primăria Cluj-Napoca a publicat, zilele trecute, salariile majorate conform legii pe care le încasează angajaţii începând din 30 septembrie 2017. În top se află primarul Emil Boc, cu 16.313 lei (3.500 de euro), urmat de cei doi viceprimari cu 14.500 de lei (3.200 de euro) – salarii brute. Sunt singurele lefuri în care s-a menţionat cât se câştigă efectiv, la restul angajaţilor fiind menţionate doar salariile de bază, la care se mai adaugă sporurile, indemnizaţiile, compensaţiile şi alte elemente ale sistemului de salarizare, corespunzătoare fiecărei categorii de personal din sectorul bugetar. Toate salariile următoare sunt salarii de bază. Astfel, un director executiv are salariul de bază 10.005, un şef Serviciu - 8.700 de lei, iar un şef birou 8.033 lei. Un inspector poate obţine între 2.400 şi 4.600 de lei salariu de bază.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.