Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Tudose a anunțat, luni seara, că are în vedere o remaniere a Guvernului, prin care să îndepărteze acele figuri care deteriorează imaginea executivului. Prim-ministrul a refuzat să îi nominalizeze pe cei avuți în vedere, dar a specificat motivele din spatele deciziei: problemele cu justiția, în cazul a trei dintre ei și ineficiența, în cazul altor doi.

„Săptămâna aceasta voi lua niște decizii dure sau necesare. Sunt cel puțin doi miniștri pe care am sa îi rog să părăsească Guvernul. Voi lua decizia săptămâna aceasta”, a declarat Mihai Tudose, în cadrul unei emisiuni televizate. „Sunt cel puțin încă doi miniștri pe care am să-i rog să părăsească Guvernul”, a mai afirmat premierul.

Afirmațiile lui Tudose au făcut valuri în cadrul PSD și al coaliției de guvernare. Președintele PSD Liviu Dragnea și-a reiterat autoritatea asupra deciziilor luate vizavi de membrii guvernului, avertizând că orice schimbare la nivelul executivului trebuie făcută cu acordul partidului care l-a nominalizat. Dragnea a fost contrazis chiar de numărul doi în PSD, Ilie Bădălău, care a părut înclinat mai degrabă înspre a-l susține pe Premierul Tudose: „Unde premierul consideră că miniştrii nu se mişcă bine, normal că vine cu solicitări de împrospărtare. E atributul dânsului. Va exista o remaniere.”, a afirmat acesta.

Integral pe Cotidianul