Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, că dacă ministrul Justiţiei va redacta o sesizare privind posibilul conflict constituţional din dosarul Belina, atunci el va sesiza Curtea Constituţională. Marţi, Tudorel Toader a declarat că la nivelul ministerului există un draft al sesizării, dar că instituţia nu este abilitată să sesize CCR. Astfel, ministrul Justiţiei s-a retras din conflictul privind dosarul Belina şi l-a lăsat pe Tudose să decidă.

În contextul relaţiilor tensionate dintre liderul PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Mihai Tudose, cauzate de sondajul de opinie care arată scăderea nivelului de încredere în Guvern la doar 27%, ministrul Tudorel Toader se retrage dintr-o situaţie care ar putea pune şi mai mult gaz pe foc între Tudose şi Dragnea. Premierul Mihai Tudose a declarat luni, la Antena 3, întrebat fiind de ce nu a sesizat Curtea Constituţională privind un posibil conflict de natură constituţională în dosarul Belina, că o va face doar în momentul în care va primi de la ministerul Justiţiei o sesizare redactată în acest sens şi după ce va vedea care sunt argumentele, de vreme ce el „răspunde de sesizare”.

Integral pe Adevărul