Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost forțat de baronii Partidului Social Democrat să accepte remanierea dorită de premierul Mihai Tudose. Acesta refuză să pună umărul la salvarea liderului social democrat de justiție și intenționează să debarce o serie de miniștri apropiați de acesta, în frunte cu vicepremierul Sevil Shhaideh.

Prima rundă a bătăliei Liviu Dragnea-Mihai Tudose pare să fi fost câștigată de premier. Mihai Tudose, a anunțat, ieri, după o întâlnire informală cu Liviu Dragnea că a convenit cu liderul PSD asupra unei remanierii guvernamentale. Premierul a afirmat că a decis ce miniștri vor fi dați afară din Guvern, dar numele vor fi anunțate joi, după ședința Comitetului Executiv. Informația a fost confirmată și de Liviu Dragnea, aflat alături de premier, iar liderul PSD a pretins că întâlnirea ar fi fost ”bună și necesară”. ”Vom discuta în CEx și eu cred că argumentele prezentate astăzi daca vor fi prezentate și în Cex nu vor fi probleme”, a completat Dragnea.

La ședința informală de marți, premierul Mihai Tudose i-a pus condiții președintelui PSD Liviu Dragnea. Acesta a amenințat că, dacă nu se va face remanierea, demisionează și va pleca cu tot guvernul, au afirmat surse din PSD. Scena împăcării a venit după ce baronii partidului, în frunte cu președintele executiv Niculae Bădălău, au anunțat că sunt de acord cu remanierea cerută de șeful Guvernului.

Integral pe România Liberă