Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Președintele Klaus Iohannis a subliniat, luni dimineață, că România alocă doi la sută din PIB pentru Apărare, începând din anul 2017, timp de zece ani, iar din aceste sume, aproape 40 la sută sunt destinate înzestrării Armatei.

Pe de altă parte, șeful statului a precizat că România este un aliat al SUA în Afganistan, unde este pe locul patru ca nunăr de militari și pe locul doi în ceea ce privește Forțele Speciale.

Președintele Klaus Iohannis îl primește, luni, la Palatul Cotroceni, pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, anunță Administrația Prezidențială.

Discuțiile vor viza viitorul summit al Alianței Nord-Atlantice și situația de pe Flancul Estic.

"Agenda întrevederii va include evaluarea concretă a stadiului implementării deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varșovia, din anul 2016, și la Reuniunea la nivel înalt de la Bruxelles din mai 2017, precum și pregătirea agendei și rezultatelor viitorului Summit NATO din anul 2018. Aspectele privind continuarea procesului de adaptare a Alianței la mediul internațional complex de securitate, cu accent pe postura NATO de apărare și descurajare pe Flancul Estic, vor ocupa un loc important în cadrul discuțiilor", precizează Administrația Prezidențială.

Integral pe România LiberăComentarii

v Ghiolbanis ne spune acelasi lucru de mai multe ori. Saracu are idei putine dar fixe, de razbunare.

9 octombrie 2017 16:20

Daca așa spun IMPERIALIȘTII ce putem, noi romanii, sa facem? SĂ EXECUTĂM !

9 octombrie 2017 13:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.