Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Reluarea procesului „DGASPC” al lui Liviu Dragnea la Înalta Curte de Casație și Justiție, pe 3 octombrie, a fost cu scandal. Mai mulți oameni l-au apostrofat pe liderul PSD și i-au arătat cătușele. După patru ore în instanța supremă, Liviu Dragnea a ieșit flancat de mai mulți bodyguarzi.

Cel care s-a ocupat ca Liviu Dragnea să fie escortat de la Înalta Curte a fost Mario Rafael, personaj inventat politic de Marian Vanghelie, trecut pe la PDL şi ajuns şeful de cabinet al lui Codrin Ştefănescu. ADEVĂRUL vă prezintă portretul „aghiotantului bun la toate“, după cum l-au numit oamenii care îi ştiu parcursul profesional. Mario Rafael, şeful de cabinet al lui Codrin Ştefănescu, a fost cel care a chemat ajutoare pentru a-l scoate pe Liviu Dragnea din clădirea Curţii Supreme, la termenul de săptămâna trecută, au confirmat  mai multe surse politice. Povestea lui Mario Rafael este, de fapt, o poezie de stradă din „vestitele“ cartiere bucureştene Rahova şi Ferentari.

Dacă ne uităm pe arborele său genealogic, Mario Rafael se înrudeşte cu Nicolae Păun, cunoscut în cartier ca Nicky Scorpion, fost parlamentar al minorităţii rome, cercetat de procurori că a şterpelit fonduri europene destinate tocmai romilor. Însă Mario Rafael a avut un alt tătuc politic: Marian Vanghelie, aflat în conflict la acea vreme cu Nicu Păun. Iar între familie şi carieră, Mario Rafael a ales cariera. Aşa că, pe vremea când Marian Vanghelie conducea Primăria Sectorului 5, Mario Rafael era „organizator de voturi“, după cum susţin sursele citate. În traducere liberă, mobiliza populaţia sărăca din mahalaua bucureşteană la urne, o reţetă care i-a adus lui Vanghelie patru mandate de primar.

Alți doi bodyguarzi ai lui Dragneai se numesc Bogdan Cristache și Costel Axinte și, susține ROMÂNIA LIBERĂ, au circulat informații că ar fi din clanul Duduianu. Bogdan Cristache, cel care i-a deschis drumul lui Liviu Dragnea, lucrează ca director la firma de pază Cosepa Security, firmă aflată în insolvență dar care activează pe piață. Bogdan Cristea, unul dintre agenții de pază din jurul lui  Liviu Dragnea, care a atras atenția media după ce, alături de Costel Axinte, l-a protejat pe liderul PSD la Curtea Supremă, a publicat, vineri, un mesaj în care răspunde afirmațiilor la adresa lui. Bogdan Cristea spune că „nu va mai face sport deoarece media nu agreează persoanele cu o greutate mai mare de 57 kg” și că „nu va mai sta niciodată la soare pentru a putea fi într-adevăr modelul arian”.

Pe de altă parte, ANTENA3 prezintă cine au fost, de fapt, contestatarii lui Liviu Dragnea de la Înalta Curte, din 3 octombrie. Un scandal a izbucnit, la ÎCCJ, între susţinătorii lui Liviu Dragnea şi un mic grup de protestatari, după terminarea procesului în care preşedintele PSD este judecat pentru instigare la abuz în serviciu.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a ţinut să-i „liniştească" pe bugetari, asigurându-i, în contextul protestelor bugetarilor şi al discuţiilor de la Guvern, că veniturile sunt cele care pot scădea, nu salariile şi spunând chiar că în 2018 vor exista mai mulţi bani la buget pentru lefuri, mai exact 3 miliarde de lei în plus, anunță GÂNDUL. „Fondurile pentru cheltuielile salariale în 2017 sunt undeva la 14 miliarde de lei (în sănătate — n.r.). Pentru 2018 ca efect al legii salarizării acest fond creşte cu 2,9 miliarde. Să zicem 3 miliarde de lei în plus la salarii pentru anul viitor. Sigur că îţi pui întrebarea, dacă cele 3 miliarde de lei în plus generează proteste.

Discutăm de 32.000 de oameni din sistemul de sănătate cărora le pot scădea veniturile, nu salariile. Asta este o chestiune pe care o poţi aborda separat, punctual şi ştiu că premierul, dacă nu a făcut-o, sper să ceară, dacă nu mâine, zilele următoare, să vedem de ce n-au venit informaţiile de la Ministerul Sănătăţii când ministrul Muncii şi noi în Parlament lucram la legea salarizării, mă refer la informaţiile legate de salarii. Eu am înţeles astăzi că n-au vrut să dea informaţiile de acolo nişte funcţionari pentru că, vezi Doamne, sunt date cu caracter personal", a spus Liviu Dragnea.

Câştigul salarial mediu nominal net a fost în luna august de 2.364 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 27 lei (-1,1%), arată datele publicate de Institulul Naţional de Statistică (INS), citate de EVENIMENTUL ZILEI. În luna iulie, câştigul salarial mediu nominal net a fost de 2.391 lei, în creştere faţă de luna august cu 11 lei (+0,5%). „În sectorul bugetar s-au înregistrat scăderi ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă în învăţământ (-2,3%) ca urmare a reducerii sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice pe perioada vacanţei şcolare, respectiv în sănătate şi asistenţă socială (-0,6%). Câştigul salarial mediu net a crescut uşor în administraţia publică (+0,7%) comparativ cu luna precedentă”, se arată în comunicat.

Creşterea economică de peste 5% anticipată pentru anul 2017 ascunde dezechilibre fiscale tot mai mari, susține COTIDIANUL. Măsuri ad-hoc, majorări de taxe şi reduceri ale investiţiilor publice ar putea menţine deficitul bugetar sub 3% din PIB anul acesta, dar nu şi în 2018, consideră analiştii UniCredit Bank. Potrivit acestora, la mai puţin de 10 ani de la unul dintre cele mai dure programe de austeritate din Europa, guvernul României repetă multe dintre greşelile care au condus la recesiunea severă din 2009-2010.Comentarii

Robert Negoita Come on bitches! Va ejaculez cate 50 de grame la fiecare si va calmati instantaneu. Veniti repede la RIN. Pana nu-mi trece erectia.

9 octombrie 2017 22:24

UNFORGIVEN @14:30 Dobitoc e ma-ta sau Mata, cum preferi cratima / diacritica si acum imi amintesc ca ti-am mai spus-o. Eu nu am folosit nici dute nici mata, dar daca insisti te trimit acum la cazul genitiv. Verbul ala la modul conditional-optativ, aplica-l no name-ului tau la reflexiv - pe tine, te - iar prefixul ala semi- la tine e sferto-. Este ultima oara cand te bag si in seama, caci nu existi ! PS: Nu ma intereseaza unde ai scapat degetul !

9 octombrie 2017 20:32

@UNFORGIVEN Dobitocule,"tu-i continui", de ieri, era evident "tu continui", dar am scapat degetul pe tasta u si i, fiind vecine si pentru ca am degete MARI. Cred ca n-ai vrea sa le cunosti. Pana una alta, numai un prost nu-si da seama de acest lucru, iar tu nu ti-ai dat seama. De alfabetizare, ce sa mai zicem!? Du-te la scoala! Nici du-te, nu stiai cum se scrie. Nici ca ma-ta are cratima! Mai bine n-avea! Caca-m-as pe nick name-ul tau, analfabet de neiertat. De NEIERTAT sunt greselile tale! Tipic pentru un semidoct! Te dai destept si nu esti in stare sa-ti vezi propriile greseli.

9 octombrie 2017 14:30

UNFORGIVEN Toti o apa si un pamant! Sunt aceeasi persoana, caci cu ce se deosebeste acest Mario Rafael din Ferentari, al lui Codrin Stefanescu, de acel Fileatza din Nana, al lui Udrea/Iancu. Daca Dragnea nu ar fi refuzat (oare avea voie?) insotitorii SPP, omul lui Malign Bot/USR, cel cu uniforma si machete de pe FB, nu s-ar fi putut apropia nepermis de mult de nasul lui, aproape sa-i scoata ochii cu catusele alea fluturate. PS: Ocupantul unei functii de demnitar de stat, nu are voie sa invoce nicicand statutul de persoana privata.

9 octombrie 2017 9:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.