Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Comisia obligă Irlanda, în instanță, să încaseze de la Apple impozite în valoare de 13 miliarde de euro. Amazon are de plată 250 de milioane taxe în Luxemburg. Bruxellesul este cu ochii pe cei care ocolesc fiscul.

Comisara europeană pentru Concurenţă Margrethe Vestager este considerată o persoană netemătoare şi determinată. Ea vrea acum să continue lupta împotriva marilor concerne care încearcă să evite plata unor taxe în UE. Vestager se ocupă rând pe rând de toate cazurile apărute de la preluarea mandatului de către actuala Comisie.

Avantaje incorecte prin înţelegeri fiscale

În principiu, fiecare stat membru este responsabil pentru politica sa fiscală. Totuşi, Comisia Europeană este de ceva vreme cu ochii pe marile concerne care ar fi primit avantaje fiscale din partea unor state membre. Comisia vrea să evite astfel încălcarea legilor concurenţei. "Trebuie să împiedicăm statele membre să ofere ajutoare incorecte unor mari companii. Acestea nu au voie să beneficieze de avantaje de care alte firme locale nu se bucură", spune comisara pentru Concurenţă. Acesta ar fi şi scopul legislaţiei europene: "Firmele trebuie să se impună prin prestaţia lor pe piaţa liberă." Dacă unele companii primesc ajutoare de stat interzise, sub forma unor scutiri de taxe, atunci este afectată negativ competiţia din piaţă.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.