Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

"Nimeni nu spune ca la tara nu trebuie sa cresti gaini, dar nu e bine sa aiba atatea gaini incat sa vanda ouale si cu banii pe care ii ia sa cumpere magiun de la cel care face magiun. Trebuie sa iesim din aceasta capcana arhaica in care oamenii se izoleaza si traiesc intr-o cultura cronica a saraciei“, a declarat Varujan Vosganian, sambata, la Galati, scrie News.ro, citand Digi 24.

"Fiecare ou mancat de la gaina din curte vaduveste bugetul de cincizeci de bani! Sa presupunem ca folosim, in demonstratia noastra, doua gaini ouatoare. Una dintre ele apartine unei ferme, cealalta unui cotet. Oul fermierului va lua calea pietei si va fi vandut, in medie, cu 1 leu (pentru ouale ecologice ceva mai mult, pentru celelalte ceva mai putin). Oul gospodarului va trece direct din cotet in tigaie. Oul vandut va aduce bugetului TVA, impozit pe profit si pe dividende, impozit pe salarii si contributii la asigurarile sociale. La asta se adauga faptul ca, la randul lor, salariile si profiturile obtinute din productia fermierului, din prestatiile angrosistului si din serviciile supermarketurilor reintra in circuit si genereaza iarasi impozite si taxe. In schimb, oul din cotet, in drumul sau spre tigaie, nu produce niciun ban", a scris Vosganian, care are aceeasi teorie si in ceea ce priveste rosiile din curte, magiunul din prunii din gradina, sapunul din grasimile adunate peste an sau puloverele tricotate din lana oilor de la stana.


Comentarii

Adică vreau să spun că ”trebuie ieșit din capcana arhaica in care oamenii se izoleaza” si intrat in EURO-CAPCANA ”bogăției”-perpetue (a poollii, n.m.) în care ”oamenii” (EURO-IOBAGII, n.m.) se ”deschid” către ... impozitarea ouălelor cu 5,- RON cofrajul - ceea ce ”crează” o ”prosperitate” FANTASTICĂ & FĂRĂ DE SFÂRȘIT !!! Cu respect, Varujan Veziculian-Bambuccipizdian

8 octombrie 2017 22:35

Doru Mare ticalos, acest vosganian. Ce cauta asemenea specimene la carma tarii?

8 octombrie 2017 18:55

tembeleu varujel Plezni-ti-ar ouale,varujane!

8 octombrie 2017 17:13

Vasile sau din capcana medievala in care cei de la putere se cred seniori si stapani a tot ce misca! e un cerc vicios aici!

8 octombrie 2017 14:19

mircea cunosc doua fete care si-au construit doua imobile in Floreasca care au cateva sute de apartamente,aceste imobile au fost construite prin finantarea de catre bunica lor care a vandut un fanar in Valcea,si din suma totala le-a mai ramas sa-si faca concedii de lux pentru 5(cinci) ani,ce valoroasa e balega,asa si toti procurorii care au mostenit averi inimaginabile dela strabunii lor care erau saraci lipiti sa glod,nu aveau nici paduchi asa da saraci erau,ce sa manance ,jrgu la fel ca si dupa Lazurca,Lascu,Staciu,Basescu...numai saracani

8 octombrie 2017 14:16

Dulau Domnul parlamentar a folosit aceiaşi metodă ca domnul Cristoiu în anii 90 când a ridicat tirajul la ziar. Încearcă şi dânsul să-şi ridice cota de piaţă, şi culmea, tot pe baza găinii şi a oului. Ştie că reţeta este testată deja.

8 octombrie 2017 12:36

Plecat Daca as avea cum, as cumpara NUMAI de la țărani. Nu poti compara călitatea. Si inca un lucru: de ce atata ura pe oamenii saraci, oare nu sunt toti saraci tocmai din cauza oamenilor ca vosganian asta? Nu a ajuns România obtara de periferie tocmai cu ajutorul lui? Apropo, chestiile astea exista si in uk, se numeste farmers market.

8 octombrie 2017 12:14

Ion Românu Ce lege normală din lume poate obliga pe cineva, de pildă pe proprietarul unei mici gospodării agricole, să producă pentru piață? Se vede d-le parlamentar, fost ministru al economiei, potențial infractor necercetat încă, că navighezi într-o lume virtuală, imaginară! Să-i urăm succes la viitoarele alegeri parlamentare!!

8 octombrie 2017 11:05

MEME Delirul onorabilului parlamentar de minoritati, sau de ce mama drak' este, poate fi provocat de trei cauze : onorabilul Vosganian trage pe nas prafuri, este atins de dementa senila, este cu un picior in Alzheimer. Oricum, preacinsitul are ce are cu ouale...

8 octombrie 2017 10:59

nae Atunci da-le parlamentar cretin , atatia bani incat sa nu mai apelezela gospodaria individuala , la cotetul propriu , ci sa aiba posibilitatea de a-si procura prin cumparare sau, subventioneaza-l pe taran sa-si produca oua si pentru a le vinde pe magiun , asa cum zici! El acum creste-n gospodaria personala pentru a-si completa lipsurile , filozofule in economie !

8 octombrie 2017 10:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.