Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Există o singură necunoscută: dacă militanţii pentru independenţă catalani vor merge până la capăt, adică vor proclama Republica, act de secesiune teritorială cu consecinţe extrem de grave la care, nimeni nu are niciun fel de îndoială, guvernul central va răspunde cu toate mijloacele legale care-i stau la dispoziţie.Şi toată lumea se pregăteşte pentru folosirea uneia sau alteia dintre opţiunile posibile.Ele sunt imaginate, spun cei de la Stratediplo, din perspectiva celor două părţi aflate în conflict, în perspectiva logică a unui act legislativ de importanţă vitală, adică Legea privind referendum de autodeterminare, text aprobat de Parlamentul catalan în cea de-a 42-a sesiune plenară (6 septembrie 2017). Puteţi accesa aici textul integral al documentului.

„Poporul catalan este o entitate politică suverană“ (el poble de Catalunya és un subjecte polític sobirà) se spune în deschiderea art.2, iar în termenii art.3 se stabileşte un regim juridic excepţional şi, deoarece reglementează exercitarea unui drept fundamentalşi inalienabil, prevalează ierarhic asupra oricărui alt text cu care ar putea intra în conflict. Adică cu orice altă lege spaniolă, constituţia Regatului Spaniei şi statutul (Constituţia) regiunii autonome a Cataloniei. Iar art.4 obligă Parlamentul ca, în cazul în care voturile în favoarea independenţei sunt majoritare, să declare formal independenţa în cele două zile care urmează referendumui. Practic, sunt suspendate toate legile şi decretele emise de justiţia spaniolă.

Integral pe AdevărulComentarii

CLONȚ de RUBIN Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul? A mai apărut un nebun, că n-aveam destui...

8 octombrie 2017 1:47

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Catalonia 14 MARIA 14; CA.T.A.L.O.NIA. CA.A-Casa, T.L.-Tișbitul, O-Ordinea, NIA-Ani. Anii la ordinea din Casa lui Tișbitul. Casa mea e CASA-ICOANĂ sau CASA RAIULUI după care se înfăptuiește întreaga Creație prin Duhul Sfînt între anii 2004-2070 (Lumea văzută și nevăzută, Cosmosul infinit, Pămîntul și Adam cu Eva).

7 octombrie 2017 22:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.