Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Statul român a reînceput negocierile cu proprietarii sculpturii Cuminţenia Pâmântului. Şi asta după ce, anul trecut, Guvernul României a eşuat în încercarea de a aduna cele 11 milioane de euro pentru a cumpăra lucrarea lui Constantin Brâncuşi.

Executivul promisese că va da el, din visteria statului, 5 milioane de euro, iar restul de 6 trebuiau strânşi prin colectă publică. Dar cum planul a eşuat, opera a rămas în continuare la proprietari.

Între timp, Cuminţenia Pământului zace în subsolurile Muzeului de Artă pentru că instituţia nu are bani pentru asigurarea ei şi deci nu o poate expune public.

„În acest moment există un impas cu privire la încheierea contractului de vânzare - cumpărare, iar pentru deblocarea acestui impas, s-a propus numirea a doi experți care să realizeze o evaluare a operei, conform standardelor internaționale. Acea evaluare despre care se tot vorbește, din anul 2014, realizată de Ministerul Culturii, a fost o evaluare nelegală, pentru că nu a fost realizată de experți care să aibă atestat în domeniul evaluării”, a declarat Bogdan Grabowski.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.