Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Premierul Mihai Tudose a negociat, luna trecută, un împrumut cu FMI, când a invitat în România o delegație a reprezentanților Fondul Monetar Internațional și ai Băncii Mondiale. E vorba de aproximativ 10 miliarde de euro, bani pe care guvernul nu-i mai are pentru a plăti cheltuielile la care s-a angajat.

„Acum 2 luni sau o lună, când a fost FMI în România, au avut o discuție. Au agreat că, dacă va fi cazul, România va putea apela și la punga Fondului Monetar Internațional”, a anunțat deputatul PSD Cătălin Nechifor, citat de EVENIMENTUL ZILEI. Senatorul PNL, Florin Cîțu, a atras atenția că un împrumut la FMI nu dă un semnal bun celor care vor să investească în România: „Au fost tăiați 10,6 miliarde de la investiții. Singura sursă de creștere, cu care toți suntem de acord, o reprezintă investițiile ca să crești sustenabil pe termen lung. Am rămas un pic șocat, spunea mai devreme că cei de la FMI au fost aici și au discutat că sunt gata să ne ofere un împrumut. Ai asemenea discuții doar în situații de criză. Poate s-a înțeles greșit. Țările se feresc, este un semnal foarte prost pentru investitori să spui că negociezi cu FMI un împrumut.”

Pe de altă parte, președintele PSD, Liviu Dragnea susține că România nu are nevoie de banii FMI. Acesta a firmat, la ANTENA3 nu se poate pune în aplicare Legea salarizării, fără să se implementeze şi trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, ceea ce va fi în beneficiul salariaţilor. Iar dacă există nemulţumiri, atunci se poate face o creştere a salariilor cu 5% şi lucrurile pot rămâne la fel, mai spune preşedintele PSD. Liderul PSD a explicat şi că majorările salariale promise nu pot veni decât la pachet cu trasferul contribuţiilor de la angator către angajat.

Însă dacă vă întrebați cât câștigă al treilea om în stat, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, puteși afla din NAȚIONAL. Camera Deputaților a făcut publice salariile persoanelor cu funcție de conducere în serviciile Camerei și în birourile parlamentare.Astfel s-a aflat că Liviu Dragnea are o indemnizație brută de 16.675 lei, că vicepreședinții Camerei Deputaților primesc 15.515 lei brut, dar și că liderii grupurilor parlamentare au 14.500 lei, cu puțin peste președinții comisiilor permanente – 14.065 lei, în timp ce un deputat primește 13.050 lei brut.

Alte salarii sunt prezentate de COTIDIANUL: consilier parlamentar – 8.859 lei, șofer - 3.703 lei, bucătar (referent) – 2.936 lei, Mmuncitor spălător auto/liftier – 2.365 lei.

ADEVĂRUL precizează că noile sume apar după ce Legea salarizării, iniţiată de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a intrat în vigoare. Lista funcţiilor din cadrul birourilor parlamentare la data de 30 septembrie 2017 conţine următoarele salarii de bază maxime (în valoare brută): Consilier - 3.811 lei, Expert - 3.471 lei, Şofer - 1.450 lei.

Pe de altă parte, Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat,  că vor urma schimbări la Legea pensiilor, în urma cărora cinci milioane dintre acestea vor trebui recalculate, dar pentru ca acest lucru să se întâmple este necesar, mai întâi, „girul politic”, constată ROMÂNIA LIBERĂ.

„Probabil va fi din doi paşi: punctul de pensie care va creşte conform programului de guvernare aşa cum a crescut şi anul acesta la 1.000 de lei, iar a doua etapă - corecţii în legea pensiilor, dar este vorba de un termen mai îndelungat pentru că este vorba de cinci milioane de pensii care trebuie să fie recalculate. (...) Nu vom face publică această lege până când nu este gata şi nu vom avea toate calculele, dar şi girul politic. Vom redefini pensia. Vor fi pensionari cei care au vechime în muncă. Nu vor fi consideraţi pensionari cei cu pensia socială minim garantată”, a spus Vasilescu.

Aceştia din urmă, a arătat ministrul, vor avea o altă lege, constată GÂNDUL. „Ei nu vor fi amestecaţi cu ceilalţi pensionari care vor avea pensie în funcţie de contributivitate”, a explicat sursa citată.Comentarii

Apel E interesant ca P$D infiereaza FMI, pe " jidanul" Soros, dar plateste regeste consilieri electorali israelieni, se milogeste pt ajutor salvator de la FMI.

9 octombrie 2017 17:42

Tercea Ciordescu ...alias Basescu Nene cu strada, acum ploua, frig, baltoace, noi plecam acasa. Asteptam pe nea' Geaca Rosie, sa ne furnizeze umbrele, prafuri de tras pe nas, niscai' beuturici, haleala, tutun, si pistoale cu apa, si atunci, "noi iesim pe strada".

8 octombrie 2017 11:20

Saul Bruckner alias Silviu Brucan. Bai Ciuruitule, banii din imprumut merg la pensiile speciale dublate, la salariile triplate ale primarilor si parlamentarilor. Dupa ce vor trece contributiile la stat vor fi 10% dintre bugetari cu cresteri nete de 3%, 90% dintre bugetari si 100% din cei care lucram la privat.cu scaderi de 20-26%. Si atunci va vom alerga pe strazi si va vom sodomiza pe voi astia de la PSD/ALDE.

8 octombrie 2017 8:55

CETATEAN CIURUIT Nenorocitul de guvern PDL/Basescu/Boc a imprumutat miliarde Euro de la FMI, si de la alte Banci, banii i-a praduit astfel: in conturile borfasilor cu ANRP, plati frauduloase pt Microsoft, plati apte de scaunul electric pt famiglia Cocosh/Udrea, pt Videanu/Boc, pt famiglia Basescu/Popoviciu. pt borfasii de Blaga/Nelu'Mexicanu' si toate imprumuturile au disparut in conturile adunaturii PDL/Basescu. Macar, guvernul PSD, investeste imprumuturile pt bunastarea cetatenilor. Banii au rams in Tara. Pt aceste motive, votam in continuare PSD/Dragnea.

8 octombrie 2017 7:23

mircea Toteu poate esti vreunul ala de lucrezi la multinationale, platesti impozite si te speli. Ei bine, afla ca Dragnea al nostru te va futte-n cur mult si bine.

7 octombrie 2017 16:00

Toteu Guvernarea Basescu Boc a imprumuta 20 miliarde in plina CRIZA. Tembelii astia imprumuta in PLINA DEZVOLTARE. Deci cu toata cresterea economica bu se ajung banii pentru pensii si salarii. Ca de investitii nici vorba. Toate bucatile de autostrada la acre au taiat panglicile pizdeii erau incepute. Ei inca n-au inceput nicio bucatica. Nici macar aia 6 km de pe tronsonul Comarnic Brasov care zicea Ponta ca-si da demisis daca nu-o face. Ce demisie? Ar trebui sa dispara din politica!!!!

7 octombrie 2017 13:03

Realistic vorbind PSD 1- Romania 0.

6 octombrie 2017 22:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.