Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

"Dialogul privind viitorul Europei trebuie să meargă dincolo de pozițiile contradictorii și trebuie să se bazeze pe idei creative care să atenueze aceste decalaje. (...) Poate că este momentul să ne gândim la Europă conturată ca o rețea sau ca o arhitectură flexibilă de rețele, de centre interconectate în mod inseparabil, în care proiectele și ideile de valoare pot fi transferate în mod reciproc în beneficiul tuturor actorilor implicați. Europa ar fi o sumă de rețele în care punctele de pe hartă unesc fluxurile de date, informații, schimburi interumane șmd. Este momentul să ne gândim la un continent fără centru și fără periferie, un continent care să își proiecteze puterea de transformare în societățile sale și dincolo de frontierele sale", a spus ministrul de Externe, la Bucharest Forum care are loc de miercuri până vineri la Cercul Militar Național.
"Haideți să ne concentrăm pe ceea ce putem să facem astfel încât să avem o Europă mai bună, o Europă capabilă să recâștige încrederea cetățenilor săi chiar și cei din centrul clasic european", a afirmat ministrul de Externe.


"În lumina votului britanic de a părăsi UE și având în vedere ascensiunea populismului în mai multe state membre, au apărut dubii serioase în Europa și în afara Europei dacă Europa va supraviețui după 2017 sau dacă acesta este doar începutul sfârșitului. Totuși, acum că ne aflăm aproape de finalul lui 2017 putem spune că UE a supraviețuit, este într-o formă mai bună și într-o dispoziție mai bună și există motive de optimism", a afirmat ministrul de Externe.


Comentarii

Parpules sa sugi pula melescane! UE a saracit popoarele europene.

6 octombrie 2017 22:32

Parpules sa sugi pula melescane! UE a saracit popoarele europene.

6 octombrie 2017 22:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.