Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Despre patriotism s-au scris şi se pot scrie încă multe pagini. Sensul cuvîntului pare să fie, pentru tot omul, mai mult sau mai puţin subînţeles: iubire de ţară, ataşament pentru trecutul ei, pentru cultura ei, pentru suveranitatea ei. Cine ar îndrăzni să proclame, sus şi tare, că nu e patriot?

Nici chiar bombănitorii – de la cetăţeanul de rînd, care oftează, din cînd în cînd, „ca la noi la nimenea“, pînă la Cioran – nu sînt încadrabili la „nepatrioţi“ sau, Doamne fereşte, la „antiromâni“. De regulă, sînt doar exponenţii unui patriotism amărît, conştient de nevredniciile ţării şi nerăbdător să le vadă corectate.

Nu vreau să fac, acum, teorie. Constat însă că mulţi dintre politicienii noştri – adesea cei mai vizibili dintre ei – sînt cu totul descoperiţi cînd e vorba de două componente esenţiale ale ataşamentului faţă de patrie: trecutul în genere şi limba naţională.

Integral pe AdevărulComentarii

nae, consilier local PSD de 14 ani un intelelectual. Bleah!

5 octombrie 2017 23:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.