Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Convingerea doamnei Rovana Plumb că benzina nu se scumpește dacă așa zice domnul Dragnea are ceva din credința oarbă a comuniștilor chinezi că un râu nu curge din amonte în aval, respectând legile fizicii, ci din aval în amonte, dacă așa o cere Partidul.

Logica, aritmetica, economia îți spun că, dacă pui o taxă pe un preț, prețul crește, adăugându-se taxa pusă. În aritmetica Partidului, prețul nu doar crește dacă faci o adunare, ci poate chiar să scadă, dacă așa spune programul de guvernare.

Prețul carburanților devine, în cultul socialist românesc, un act de credință, nu un construct economic. Dacă Partidul nu vede nicio scumpire la pompă, atunci ea nu există. Milioanelor de șoferi care dau azi mai mult pentru un plin le lipsește tăria în credință, deși tot mai mulți își fac cruce când trec pe lângă o stație unde benzina a trecut de 5 lei pe litru.

Integral pe RepublicaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.