Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

PSD vrea să introducă, printr-o ordonanță de urgență al cărei text va fi definitivat în câteva zile, infracțiunea privind neplata taxelor. Prevederea a fost declarată neconstituțională în luna august 2015 dar pesediștilor nu le pasă, după cu a lăsat să se înțeleagă ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Începând din 1 ianuarie 2018, toate contribuțiile sociale vor trece din sarcina angajatorului in sarcina angajatului. Deși angajatorul declară contribuțiile și plătește penalități și majorări dacă întârzie plata, celor aflați acum la putere nu le este suficient, ci vor să-i și bage la închisoare pe cei care întârzie plata, susține CURENTUL. Și desigur că aici vor fi afectați micii întreprinzători care au și ei doi-trei angajați, mai întârzie, care mai plătesc, achită și majorări, și penalități dar plătesc până la urmă. Ei nu, pesediștii îi vor pe toți care întârzie la închisoare. Nu înțeleg că astfel angajații respectivi și micii întreprinzători vor trece în șomaj și vor fi plătiți de stat, în loc să contribuie la buget.

Tot Lia Olguța Vasile informează că familia Firea-Pandele e bună de plată între 10.000 și 20.000 de lei. Olguța a transmis o informare oficială prin care anunță că autoritățile și instituțiile publice trebuie să afișeze pe pagina de internet, dar și la propriul sediu care sunt veniturile angajaților plătiți din fonduri publice, potrivit Legii 153/2017.

„Lista trebuie să cuprindă mai multe elemente și anume: salariul de bază, valoarea brută a sporurilor, valoarea anuală a voucherelor de vacanţă, a indemnizației de hrană, orice alte drepturi în bani sau în natură, precum și baza legală a acordării acestora. Precizăm că lista trebuie să fie nenominală, ci să cuprindă datele aferente fiecărei funcții din organigrama instituției sau autorității publice. NAȚIONAL a constatat că până azi nici Primăria Capitalei, nici Primăria lui Pandele nu au afișat pe site listele adică nu au respectat legea așa că sunt buni de plată.

Gruparea Pandele-Firea a intrat și în Guvern, anunță COTIDIANUL. Decizia de numire a lui Iulian Clișeru în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 633 din 3 octombrie 2017. Iulian Clișeru este soțul Speranței Clișeru, mâna dreaptă a primarilor din Voluntari și București. Speranța Clișeru a condus multă vreme afacerile lui Florentin Pandele, iar de când soția lui a câștigat Capitala, s-a mutat la București. Speranța Clișeru este consilier personal al primarului general Gabriela Firea și membru în consiliile de administrație Companiei Municipale Pază și Securitate București S.A. și în Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București SA.

Și tot Lia Olguța Vasilescu a anunțat, citată de EVENIMENTUL ZILEI, că autorităţile nu intenţionează să egalizeze vârsta de pensionare a femeilor cu cea a bărbaţilor în noua Lege a pensiilor, deoarece în România nu există acelaşi standard şi aceeaşi medie de viaţă ca în Uniunea Europeană, unde tendinţa de ieşire la pensie este spre 70 de ani.  În Programul de Guvernare se prevede o scădere cu şase ani a vârstei de pensionare pentru femeile care au peste trei copii, a mai precizat ministrul Muncii. De asemenea, actualele pensii minime vor trece ca prestaţii sociale în noua lege şi se vor mări de la 520 de lei, la 640 în 2018.

Între timp, forma finală a legii pensiilor blocată între Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor, anunță CURIERUL NAȚIONAL. Ministrul Finanțelor, Ionuț Misa, a declarat marți că nu a primit încă de la Ministerul Muncii forma finală a legii pensiilor pentru a calcula impactul bugetar. Cu o zi în urmă, Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, anunțase că proiectul legii pensiilor este gata și că mai trebuie făcute niște calculi împreună cu Ministerul de Finanțe. Legea Pensiilor, pe care șeful PSD, Liviu Dragnea a anunțat că o vrea în vigoare d la 1 ianuarie 2018, ar putea avea un impact major asupra finanțelor publice

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul care modifică Legea finanţării activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, astfel încât sumele obţinute cu încălcarea prevederilor legale nu vor mai putea fi confiscate şi direcţionate către bugetul de stat, anunță ADEVĂRUL. Proiectul de lege, adoptat de Camera Deputaţilor cu 176 voturi „pentru", 96 „împotrivă" şi şapte abţineri, modifică Legea finanţării partidelor politice şi campaniilor electorale abrogând articolele potrivit cărora sumele primite cu încălcarea preverilor legale se confiscă şi se fac venit la bugetul de stat. Amendamentele care operează această modificare au fost propuse de deputaţii PSD.

ROMÂNIA LIBERĂ constată că PSD și ALDE au trecut, oficial, la o politică de blocare a cererilor de ridicare a imunității unor parlamentari. Liviu Dragnea și-a început mandatul de președinte PSD promițând că partidul său nu se va opune solicitărilor procurorilor de anchetare a unor politicieni. Senatorii au votat, marți seara,  împotriva cererii DNA privind începerea urmăririi penale a ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie (ALDE), într-un dosar privind organizarea unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici. S-au înregistrat 37 de voturi ”pentru”, 77 ”împotrivă” şi o abţinere. Votul a fost secret cu bile.

La finalul lunii mai a acestui an, plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea DNA privind urmărirea penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu în dosarul Microsoft. Votul negativ a venit după șase luni de zile în care deputații PSD au apelat la toate armele pentru a-și proteja colegul.Comentarii

Liviu Dragnea, Dumnezeul Romaniei si al programul Biblie al guverarii mircea, avem mare nevoie de oameni cu un intelect ca al tau. Te iubim!

6 octombrie 2017 10:02

Mihai Drojdier Tudose mircea, daca faci gimnaziul la seral, te punem ministrul culturii

6 octombrie 2017 7:12

nae, consilier local PSD de 14 ani mircea, ai terminat macar 4 clase?

6 octombrie 2017 7:06

mircea in frunte cu Udrea,Vanghelie,Basescu sotii Iohannis,Coldea,Kovesi,Opris,Murgeanu,Videanu,Ion Oltean,.........

5 octombrie 2017 17:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.