Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Tensiunea a ajuns la cote înalte la Banca Naţională după ce ministrul de finanţe, Ionuţ Mişa, a venit la sediul băncii pentru a participa la şedinţa prevăzută a Consiliului de Administraţie, însă nu este clar de ce în cele din urmă a avut doar o discuţie cu membrii Consiliului şi cu guvernatorul BNR, deşi legea prevede că ministrul de Finanţe poate participa la şedinţele CA ale Băncii Centrale.

“La şedinţele Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României pot participa ministrul finanţelor publice şi un secretar de stat din Ministerul Finanţelor Publice, fără drept de vot”, se arată în articolul 33 din Legea 312/2004 privind Statului Băncii Naţionale a României.

Discuţiile s-au axat pe necesitatea de a avea o strategie comună privind reducerea presiunii de pe piaţa monetară, unde dobânda Robor s-a dublat în doar două săptămâni, de la 0,9% la 1,8% fără o justificare aparentă. Dobânda Robor intră în calculul dobânzilor la creditele în lei.

Integral pe Ziarul FinanciarComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.