Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Între incompetența economică agresivă a unui prim-ministru, care a ținut parcă să justifice de ce nu folosește cardul bancar, și „drama” împrumutaților, ROBOR a devenit deja subiectul fiecărei zile în ultimele trei săptămâni.

În primul rând, o precizare pentru guvernanți (Tudose, Mișa, Dragnea, Tăriceanu): oficialii Băncii Naționale nu stabilesc ei ROBOR așa cum doresc! ROBOR este calculat de BNR ca medie aritmetică a dobânzilor oferite de băncile comerciale între ele. În România, la sumele vehiculate pe această piață, nimeni nu poate influența cu rea credință nivelul dobânzii (asta ca să tăiem de la început elanul pseudo-intelectualilor analiști financiari care și-ar dori să dea ca exemplu discuțiile pe tema manipulării LIBOR: acela este un alt film, pe care noi îl vedem doar la televizor, dar nicidecum nu putem să fim actori în el sau să producem o „varianta românească” a lui).

Integral pe RepublicaComentarii

@4 octombrie 2017 14:26 Ti-am mai spus de nenumarate ori ca esti un analfabet. Ti-am spus ca ma-ta are cratima! Mai bine n-ar fi avut ca nu facea un prost ca tine!!!

4 octombrie 2017 17:48

RETARDATUL si NEIMPLINITUL de la 4 octombrie 2017 12:06 Bai OLIGOFRENULE, daca mată te-a făcut cu ”șeful de atelaj” de la CIOROGĂRLA, din vale mergi și vezi-ți de murdăriile tale. #Rezistaci# ÎMPUTIT si DOBITOC ce ești tu și măta aia CURWA !!!!

4 octombrie 2017 14:26

@Prostul de la 4 octombrie 2017 11:47 Mai cacat in ploaie, de ce p-z-a ma-tii nu te duci in Nord Corea, caci vad ca-ti place in comunism. Ne "basesti" cunostintele tale de istorie, despre marea criza din anii '30, asa cum o faceaua numai comunistii. Idiotule, economia de piata, din pacate, nu-i o stiinta exacta asa cum e matematica, fizica, chimia etc. Uneori se incalzeste bazandu-se mai mult pe "previziuni" pe "dorinte" pe "lacomia" de imbogatire rapida. Efectul de turma este colosal. Pentru prosti ca tine se chiama psihologia multimilor. Asta-i incontrolabil cu legi precise. Mai lasa-ne in pace cu postarile tale zilnice, cacacioase si comunistoide. Du-te pupa-i in cur pe cei pe care i-ai servit pana acum ( de zeci de ani) si-i servesti in continuare. Mars, cctule!

4 octombrie 2017 12:06

Pai daca au iesit putini #rezistaci, incercam cu ROBOR! Zice partzarul de autor ca stabilirea ROBOR-lui se face obiectiv, in functie de media aritmetica a dobanzilor oferite de bancile comerciale. Pai, ma cretinel, pentru scopul nobil de a tranti un guvern mai putin prietenos cu ele, bancile pot jongla cum vor ele pe termen scurt cu dobanzile. Ca pierd mai putin (sau deloc!) cu dobanzile decat daca isi baga guvernul nasul in misculatiile lor... Ori poate nu stii ce misculatii s-au facut inaintea marii crize din anii '30 sau a celei prin care "ne-a trecut" Basescu? Ti-as povesti eu, dar cred ca stii si tu cate ceva, dar faci pe prostul, fiind bine remunerat pentru asta.

4 octombrie 2017 11:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.