Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Oamenii de ştiinţă care au anunţat, luna trecută, că neutrinii trimişi din Geneva în Italia, în cadrul experimentului Opera, au depăşit viteza luminii cu vor repeta experimentul, pentru a se asigura că nu este vorba de o eroare.

Doctorul Sergio Bertolucci, director de cercetare al laboratorului de la Cern, spune că este vital ca oamenii de ştiinţă să nu "se joace" cu astfel de date, date fiind implicaţiile acestei descoperiri pentru fizică.

Viteza luminii este considerată o limită de netrecut pentru orice alt obiect din univers. Acest lucru a fost evidenţiat mai întâi de James Clerk Maxwell şi apoi de Albert Einstein, în teoria sa specială a relativităţii, pe care se bazează întreaga fizică modernă.

De aceea, majoritatea fizicienilor cred că experimentul în care neutrinii par să fi depăşit viteza luminii a fost afectat de o eroare.

O posibilă explicaţie a fost oferită de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Groningen din Olanda, care au folosit tocmai teoria relativităţii pentru a explica datele care par să infirme teoria lui Einstein.
Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Ziaristi ,,experiti" sau expirati? Bai analfabetilor de la ziare.ro, stiti sa scrieti romaneste? Toata ziua criticati comunismul, dar in acea perioada nu scriau la ziar analfabeti ca voi. Mai mancati rahat ca se iau diplome pe bani, dar voi cum le-ati luat? Sau ati fost angajati pe spaga? De fapt tot saitul ziare.ro a ajuns un rahat si n-o sa-l mai accesez.

28 octombrie 2011 16:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.