Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Lumea educată a presei şi politicii europene confundă vulcanii. Ultima ştire care a părut să spună acestei lumi că istoria se mişcă din Arabia Saudită. Entuziasmul a fost provocat de vestea că femeilor li se va permite să conducă. E prematur. Autorităţile saudite n-au precizat, încă, de unde pînă unde.

Altă năzbîtie foarte prizată vine din Catalonia. Fiţele identitare ale unei găşti de stîngişti care se vor şefi de judeţ trec drept istorie majoră. E, mai curînd, cazul să diagnosticăm afte grăbite de pofte, machiaj răvăşit şi imitaţie de frison patriotic.

Vulcanul cu adevărat activ e altundeva. După o regulă veche, în Germania, locul care a coincis prea mult şi prea păgubos cu istoria Europei moderne. Doar o învălmăşală de optimisme încrucişate a făcut opinia luminată să rateze înţelesul şi importanţa algerilor din Germania. În fond, Angela Merkel a bifat toate frazele stas şi e, pentru a patra oară, cancelar. Iar asta pare bine şi de ajuns. Nu? Povestea e mult mai cuprinzătoare şi nebănuit de întunecată.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.