Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Nu avem cum să imaginăm România intrând acum în dezbaterea fundamentală despre implicaţiile evoluţiei societăţii contemporane determinată de progresiva şi foarte rapida introducere a Inteligenţei Artificiale (IA) în din ce în ce mai multe sectoare economice şi sociale.

Este o dezbatere fundamentală pentru că, în timp ce la noi problema principală este cum să facem să avem manuale de clasa a V-a şi prezentăm ca victorie guvernamentală revenirea la manuale unice (printre care şi cel de sport), alte societăţi încep să-şi pregătească tinerele generaţii pentru un salt uriaş şi care, pe termen mediu, va duce la o diferenţiere enormă între puterea de supravieţuire a unor naţiuni şi, de ce nu, la plasarea lor pe un nou loc pe scara evoluţie. Sau a involuţiei şi intrării în zona nesemnificativului, adică asumarea condiţiei ingrate de consumator modest al valorilor create de alţii.

Deja regăsim inteligenţa artificială integrată în orice smartphone, în termostatele „inteligente“ sau în asistenţii virtuali care gerează de la sisteme casnice până la procese de producţie industrială. IA este o disciplină a informaticii care permite maşinilor să înveţe, să raţioneze, să acţioneze şi să se adapteze continuu lumii reale, amplificând exponenţial capacităţile fiinţei umane şi asigurând automatizarea completă a tuturor proceselor de producţie care implică riscuri sau sunt repetitive şi consumă o mare cantitate de timp. Dar şi, aşa cum afirma Diane Bryant în cadrul ediţiei din acest an a festivalului SXS Interactive:

Integral pe AdevărulComentarii

Nu, zau?! Vad ca esti tare intelijent, mai CU, dar despre romanul Stefan Odobleja ai scris vreun rand la viata lu' matale? Dar despre istro-romanul Nicola Tesla (de fapt, Nicolae Teslea, dupa numele tatalui sau), care avea de mama o romanca GET-beGET? O chema Mandica si-si tinea parul legat cu o panglica tricolora! Acesti doi romani stau la baza IA si a comunicatiilor fara fir, iar in cazul lui Tesla al multor altor domenii de varf legate de electricitate. Se poate spune chiar ca Tesla este adevaratul Einstein al umanitatii, pe langa care celebrul Edison a fost un pigmeu. Si mai sunt si astazi mari fizicieni romani, care lucreaza insa in vest, Romania fiind condamnata de cei mari la inapoiere si saracie, dar si mari inventatori romani, ale caror inventii superpremiate sunt tinute la obroc pana gaseste cine trebuie o mica imbunatatire de tip briz-briz, pentru care primeste toate onorurile si banii aferenti, uneori chiar si premiile Nobel. Asa fura cazurile lui Paulescu cu insulina, Stefania Maracineanu cu radioactivitatea, sau Odobleja cu cibernetica! Asa ca, domnule Cristian Unteanu (nume real?) mai usor cu defaimarea!

3 octombrie 2017 8:36

Badea Ion Lasa Ion Pop ca nici Basescu, Stolojan etc nu-s departe... Tot in FSN au fost si ei, langa Iliescu si Roman.... De unde vrei politica noua?????

2 octombrie 2017 15:05

mircea i-as fute pe toti heterosexualii care se opun PSD

1 octombrie 2017 15:17

Cristian Unteanu - continuarea citatului pe care vi l-am redat (trunchiat, n.m.) în ”articol”: Dar şi, aşa cum afirma Diane Bryant în cadrul ediţiei din acest an a festivalului SeXeS Interactive: ”Parcă o poollă NATURALA (adică 100% BIO, n.m.) e INCOMPARABIL mai bună (și infinit mai gustoasă, n.m.) decât una ... cibernetică!” Cu respect, CU

29 septembrie 2017 22:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.