Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O nouă versiune timbrului pentru mediu ar putea fi reintrodusă până la finalul anului 2017. În forma sa care nu este finală, timbrul de mediu prevede două moduri de taxare: o singură dată pe toată durata de viață a autovehiculului sau o plată anuală, de tipul unei taxe care să crească în funcție de norma de poluare a mașinii. Anunțul a fost făcut de Cornel Brezuică, președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), în cadrul unei conferințe PwC.

Potrivit lui Brezuică, s-a construit un grup de lucru la nivel de minister, în care a fost invitată și industria. Grupul de lucru s-a întâlnit deja de două ori.

„Am trecut în revistă şi deja au început discuții cu privire la modul de taxare. Se pot identifica două moduri de taxare. Ultima discuție a generat o altă discuție, că am putea crea un mix între aceste două moduri. Dar, în principiu, am plecat de la taxarea o singură dată pentru toată durata de viață a autovehiculului, acesta fiind unul dintre modurile de taxare, iar al doilea o plată anuală, gen impozit sau taxă care să fie gândită cu o valoare accentuată, cu o valoare mai mare pentru acele vehicule cu o formă de poluare inferioară faţă de celelalte, cum sunt Euro 6 sau Euro 5, care au o formă de poluare mai prietenoasă cu mediu.”

Integral pe Green Report