Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Administrația Poroșenko s-a declarat decepționată de anularea vizitei președintelui României, Klaus Iohannis, prevăzută pentru luna octombrie, anulare decisă în semn de protest față de o reformă care limitează cursurile în limbile minorităților naționale în favoarea limbii ucrainene, scrie Agerpres.

Noua lege ucraineană a educației introduce sistemul de 12 clase și extinde utilizarea limbii ucrainene în sfera educației, astfel ca în licee și facultăți să se predea doar în ucraineană, iar educația în limbile minorităților să fie disponibilă doar în grădinițe și școli primare, clasele I-IV.

''Suntem decepționați de refuzul României de a purta un dialog între lideri și că sunt preferate declarațiile în scopuri de politică internă'', a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Ministerului ucrainean de Externe.

Integral pe România Liberă



Comentarii

Cristi Minoritatilor trebuie sa le garantezi niste drepturi dar nu cred ca legea e proasta atata timp cat in Ro nu poti obtine servicii in anumite parti din tara daca nu vorbesti ungureste . Daca o astfel de lege ar exista in Ro nu ai intalni vanzatoare care nu stiu limba ro. Un opinia mea ukr a creat aceasta lege pt ca sunt ff multi pro rusi si le este frica ca in viitor vor pierde alte teritorii. Presedintele a exagerat in opinia mea , pt el e un subiect sensibil

26 septembrie 2017 4:31

v I-as intreba pe comentatorii de mai sus cum s-ar simtii ca Romani in Ucraina, stiind ca sint Romani ca au facut parte din Romania?

24 septembrie 2017 23:26

v Ghiolbanis daca avea ceva singe in instalatie si era treaz, trebuia sa solicite retrocedarea Bucovinei, nu doar sa anuleze o "excursie" zisa diplomatica.

24 septembrie 2017 23:24

Munteanu De zeci de ani am constatat ca natia ucraineana este una din cele mai primitive natii de pe intreg pamantul. Amintiti-va simpatia excesiva fata de nazism. Amintiti-va ce au facut asa zisiii patrioti in al doilea razboi mondial, crime care priveau pe rusi, evrei, plonezi, romani. Asta nu au fost nu sunt si nu vor fi niciodata OAMENI. Doar niste animale primitive, care in mod normal ar trebui sa DISPARA.

24 septembrie 2017 22:02

strateg evreu platit de PSD UE si US sprijina un guvern nazist in Ukraina. Prin Adrian Severin, ministrul PD de externe din 1998, Romania a reuntat la pretentii teritoriale la insistentele lui Emil Constantinescu marioenta a republicanilor americani. Romanii din Ukraina sunt asimiilati mult mai feroce decat in regimul sovietic. Regimul Dracnea nu scoate o vorba. Dar Ungaria si Johannis protesteaza.

24 septembrie 2017 12:41

Mei ”strategule” eu f.u.t .la mata, mei!!!!

24 septembrie 2017 11:03

Oltean ULTRANATIONALISTII UCRAINENI NU VOR IN UE, NU VOR SA FIE EUROPENI ! TREBUIE IZOLATI, PANA NU SE TREZESC LA REALITATE UN SINCER BRAVO D-LUI PRESEDINTE IOHANNIS !

24 septembrie 2017 8:42

strateg israelian platit regeste de psd Aleoska, te fut in cur.

23 septembrie 2017 17:44

Aleoska FELICITARI I NATIUNII UCRAINIENE La noi, in Romania, avem parte doar de presedinti, premieri , senatori si deputati TRADATORI, PUPINCURISTI si ZDRENTE. Inca odata FELICITARI NATIUNII UCRAINIENE !!!

23 septembrie 2017 13:59

Angela Merkel @Alexandru Sevastian: hai zii că să moară mă-ta că ”nu poți aspira” - da' cine (poolla mea) te crezi matale ?! Aici (pe planeta ”noastră”, n.m.) io decid (împreună cu co-bandiții mei, n.m.) cine la ce ”aspiră” și la ce nu, și nu EURO-iobagii-ordinari de teapa Dvs.!!! Cu respect, AM

23 septembrie 2017 0:40

Iulia Pizdake-Iancu: în poza cu care mi-am ilustrat articolul puteți vedea un tată (român din Bucovina Ocupată, n.m.) al unui copil (și el tot român, n.m.), bosumflat & întristat la blană, că EURO-group-ul guvernamental-infracțional-maidanez dela Kiev a ales să-și bage EURO-poolla în el (și în familia lui, n.m.)! Cu respect, IP-I

23 septembrie 2017 0:34

Iulia Pizdake-Iancu: am aflat că și Dvs., stimați cititori ai mei, sunteți (cam) ... decepționați că (io & EURO-parașutele-TTIP de teapa mea + Petre Mihai Băcăcatul) ne băgăm poolla în co-naționalii Dvs. din Ucraina și în ... decepțiile LOR, dar io (și cu co-media-curvele mele care dimpreună alcătuiesc ”presa-liberă” din țara Dvs., n.m.) nu ne luăm simbria ca să ne futtă EURO-grija de umorile voastre - SĂ VĂ FUTT ÎN NAS - HAI SIKTIR !!! Cu respect, IP-I

23 septembrie 2017 0:27

FELICITARI I NATIUNII UCRAINIENE La noi, in Romania, avem parte doar de presedinti, premieri , senatori si deputati TRADATORI, PUPINCURISTI si ZDRENTE. Inca odata FELICITARI NATIUNII UCRAINIENE !!!

22 septembrie 2017 22:07

Lute Si noi suntem deceptionati .Dar nu uitati ca ucrainienii sunt mai periculosi si decat rusii !!

22 septembrie 2017 20:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.