Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Cea mai bogată femeie din lume, Liliane Bettencourt, a murit la vârsta de 94 de ani. Celebra proprietară a imperiului L’Oreal a încetat din viață joi, 21 septembrie.

Liliane a lăsat în urmă o avere estimată la 33 de miliarde de euro, iar pe timpul vieții ocupa locul 14 în clasamentul Forbes al celor mai bogați oameni din lume. Succesul grupului L’Oreal a adus companie la o cifră de afaceri de 25.84 de miliarde de euro.

Acum, munca ei de o viață urmează să ajungă pe mâinile unicii sale moștenitoare, fiica ei, Francoise Bettencourt Meyers, potrivit Dailymail.co.uk. Asta în ciuda faptului că relația dintre cele două nu a fost întotdeauna cea mai apropiată. În 2007, Francoise a declanșat un scandal imens când a depus plângere împotriva fotografului Francois-Marie Banier, fostul confident al mamei sale. Fiica moștenitoare susține că bărbatul ar fi profitat de vulnerabilitatea mamei sale pentru a obține donații de sute de milioane de euro. Fotograful a fost, abia în august 2016, condamnat în apel la patru ani de închisoare cu suspendare, și la plata unei amenzi de 375.000 de euro.

În plus, Francoise Bettencourt Meyers s-a luptat în instanță pentru a dovedi că Liliane nu mai este capabilă să-și gestioneze averea și că suferă de demență și Alzheimer. În urma inițiativei, justiția franceză a decis că averea lui Liliane trebuie să treacă sub tutela familiei, mai exact a fiicei lui Liliane. Reacția proprietarei L’Oreal a fost una acidă. „Fiica mea ar fi putut să aștepte cu răbdare moartea mea, în loc să facă tot posibilul să o provoace”, spunea la vremea aceea.

Integral pe Click!Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.