Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Muzeul Municipiului București anunță evenimentul de lansare a volumului „Timpul orașului București“, autor Adrian Majuru, desfășurat la Palatul Suțu în ziua de vineri, 22 septembrie, ora 18.00.

Volumul vine în completarea expunerii permanente de la Palatul Suțu, intitulată „Timpul Orașului“, inaugurată în luna mai a anului 2015. Colecția de publicații asociate acestei expoziții a fost deschisă de albumul „Anii ‘80 - albumul generației mele în Bucureștiul anilor ‘80“, de Andrei Bîrsan și Adrian Majuru, apărut la Editura Muzeului Municipiului Bucureşti 2016. „Această carte se dorește un șantier deschis. Este o poveste a Bucureștilor de la o mahala la alta, de la un secol la altul, cu treceri prin peisaje umane diferite. Este o carte de istorie deoarece instrumentele de lucru sunt ale unui studiu istoric: documentare, argumentare, prezentare sintetică a fenomenelor. Este, în același timp, și o carte de geografie, pentru că informația istorică este plasată geografic, iar cu ajutorul analizei comparative s-a încercat și o localizare a vechilor mahalale în orașul modern al secolului XX. Apoi, au fost cartografiate și alte planuri istorice din zona mentalităților, care țin de uman, precum alimentația, comportamentul, intimitatea, echilibrul dintre viața de acasă și spațiul public etc.“, arată Adrian Majuru.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.