Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Ryanair ar putea anula mai multe zboruri decât au fost anunțate inițial, întrucât încercările companiei de a-i convinge pe piloți să zboare mai mult au eșuat.

Compania aeriana a hotărât să le ofere piloților bonusuri de 13.500 de euro pentru a renunța la concedii, după ce s-a văzut nevoită să anuleze aproximativ 2.000 de zboruri în următoarele şase săptămâni din cauza lipsei de personal, dar şi a unei greşeli în planificarea concediilor piloţilor.

The Guardian a obținut o scrisoare semnată de piloții companiei Ryanair, prin care aceștia vor să refuze bonusurile și să refuze să lucreze după cum le dictează compania, dincolo de obligațiile lor contractuale.

Oferta făcută de Ryanair piloților este destul de ambiguă: nu sunt specificate clar condițiile în care piloții pot fi eligibili pentru a primi bonusurile. În primul rând, aceștia ar trebui să aibă 800 de ore de zbor într-un an, pentru a primi bonusul. Însă niciun pilot nu are 800 de ore de zbor în decursul a 12 luni. De asemenea, nu se specifică nici la câte zile de concediu ar trebui să renunțe piloții pentru a beneficia de bani.


De teamă să nu fie concediați, unii dintre piloți nu au dorit să își treacă numele complet pe scrisoare, însă mulți alții au făcut-o deja. „Nu sunt în poziția în care să își permită să mai concedieze piloți, pentru că ar avea probleme și mai mari”, a declarat un pilot pentru The Guardian, după ce aproximativ 700 de piloți și-au dat demisia de la Ryanair în ultimul an.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.