Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

La o primă vedere, lucrurile merg foarte bine pentru PSD şi nu ar trebui să existe motive de nervozitate. De fapt, din punct de vedere politic, partidul domnului Dragnea se află în cea mai bună situaţie, din câte ar fi putut să spere în ultimii ani. Şi atunci de ce sunt membrii şi simpatizanţii partidului din ce în ce mai irascibili şi mai agresivi?

PSD domină politic România de câţiva ani buni. Cu excepţia unui pauzei de un an, în care la Palatul Victoria s-a aflat aşa zisul guvern de tehnocraţi, PSD se află la butoane de la numirea lui Victor Ponta drept premier, de către preşedintele Traian Băsescu, în mai 2012. Ce mult a trecut de atunci!

Victoria USL, de aproape 70%, din toamna lui 2012 s-a transformat tot într-un triumf politic al PSD, după ce partenerul de coaliţie, PNL, a fost exclus de la guvernare. Chiar şi în perioada interimatului Cioloş, puterea a aparţinut tot PSD, care a avut majoritatea necesară pentru a controla din Parlament toate deciziile importante. Iar guvernul de tehnocraţi a constituit o ţintă propagandistică extraordinară, fapt ce a ajutat enorm în obţinerea victoriei detaşate din alegerile din 2016.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.