Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

UEFA a confirmat formatul şi regulile Ligii Naţiunilor, competiţie care va înlocui meciurile amicale dintre echipele naţionale, care are primul meci programat pe 6 septembrie 2018. Comitetul Executiv al forului continental a aprobat ultimele reglementări, la Nyon.

Toate cele 55 de naţiuni afiliate la UEFA vor participa. Echipele vor fi împărţite în patru ligi, conform coeficientului din clasamentul UEFA de la finalul preliminariilor pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2018, găzduit de Rusia.

Liga A va conţine 12 echipe, care vor fi împărţite în 4 grupe de 3 echipe. Următoarele 12, conform clasamentului, vor fi repartizate în Liga B (împărţite la fel ca şi Liga A), 15 vor merge în Liga C, iar Liga D va conţine 16 echipe. Liga C va fi împărţită într-o grupă de trei echipe şi trei grupe de patru echipe, în timp ce Liga D va conţine patru grupe de patru echipe.

Meciurile se vor juca în format tur-retur, în perioada septembrie-noiembrie 2018, iar echipele vor juca patru sau şase meciuri, în funcţie de numărul echipelor din grupa din care fac parte. Câştigătoarele celor 4 grupe din Liga A vor merge la un mini turneu final, care va fi organizat în iunie 2019, cu două semifinale, un meci pentru locul trei, şi finala.

Integral pe ProSportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.