Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Ungaria „va respecta voința poporului“ dacă regiunea Catalonia va organiza referendumul pentru independență programat pe 1 octombrie, a anunțat luni guvernul de la Budapesta. „Voința populară este cea care contează întotdeauna, aceasta este poziția“, a spus purtătorul de cuvânt Zoltan Kovacs. „Este o problemă internă pentru popoarele spaniol și catalan și ar trebui să fie decizia lor, respectăm decizia populară, asta este democrația“, a spus Kovacs. El nu a precizat însă dacă Ungaria va recunoaște independența Cataloniei, în cazul în care spre asta va duce consultarea populară.

Poziția Ungariei, singulară acum printre statele membre UE și total opusă poziției instituțiilor UE, a fost adoptată cu un ochi la teritoriile locuite de maghiari în România, Slovacia, Ucraina sau Serbia și altul la mișcările separatiste tot mai ample din Europa și din lume. SUA și Turcia au găsit un aliat paradoxal în Iran în ultimele luni, în încercarea de a opri referendumul pentru independență anunțat de kurzii din Irak pentru 25 septembrie.

Integral pe CotidianulComentarii

Oltean Aiureli. Nici pe departe nu se pot compara situatiile. Gaselnite gazetaresti "" ce din coada au sa sune".

21 septembrie 2017 6:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.