Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Dacă după ce gătești, arunci ulei uzat în chiuvetă sau la canalizare, vei provoca mai multe efecte nocive atât pentru mediu, cât și pentru sănătatea celor din jur. Iată câteva sfaturi pe care să le urmezi dacă nu știi ce să faci cu uleiul alimentar uzat.

Dacă vei arunca uleiul alimentar în chiuvetă, una dintre urmări va fi că, în timp, ai putea să înfunzi țevile de canalizare și să produci defecțiuni în sistemele din stațiile de epurare. În acest caz, costurile pentru reparații se vor face tot din banii consumatorului casnic.

Mai mult decât atât, un litru de ulei alimentar aruncat în canalizare poluează un milion de litri de apă, cam cât i-ar trebui unui adult să supraviețuiască timp de 14 ani. Iată ce ai putea să faci:

Gătește cu cap

Gândește-te la ordinea în care prăjești alimentele. De exemplu, cele care conțin făină au tendința să lase mai multe resturi în ulei, în timp ce legumele nu. Ai putea să începi cu cele „curate” și să termini cu cele „murdare” pentru a putea să folosești uleiul mai mult.

Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.