Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Judecat pentru un prejudiciu de peste 303 milioane de Euro, Viorel Hrebenciuc, alintat duios „Javra“, încearcă să revină în prim-planul politicii dâmbovițene. Desigur că dacă îi compari prin prejudiciile imputate de DNA, Liviu Dragnea cu al lui 25.000 de Euro pare un sfânt față de „Javră“. Dar deocamdată se mai așteaptă noul dosar al lui Dragnea, Tel Drum.

Surse politice apropiate de cercul zero din PSD susţin că Viorel Hrebenciuc a încercat să reintre în joc cu un plan care ar fi dinamitat toamna politică de la Bucureşti. Marele sforar din trecut a pus la cale un puci pentru debarcarea lui Liviu Dragnea din fruntea PSD şi înlocuirea acestuia cu baronul de Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, anunță JURNALUL NAȚIONAL. Acesta ar fi fost, de fapt, motivul real al decapitării lui Ţuţuianu din Guvern şi trecerea sa pe linie moartă în partid.

Concret, „Guzganul rozaliu” şi alţi complotişti s-ar fi întâlnit luna aceasta „la un şpriţ” de taină, într-un hotel din Mamaia, cu scopul de a pune la punct ultimele detalii ale operaţiunii anti-Dragnea. La rândul său, Ţuţuianu le-ar fi dat speranţe puciştilor, instigaţi de Hrebenciuc să se revolte împotriva regimului impus de Dragnea în Kiseleff. Planul era atât de minuţios, încât Hrebenciuc s-ar fi apucat să împartă funcţii în stânga şi-n dreapta, pentru era post-Dragnea din PSD. Doar că „Daddy” a aflat de puciul de pe litoral, iar scalpul lui Ţuţuianu a ajuns la cingătoarea cu trădători a şefului PSD.

Liviu Dragnea a recunoscut, ieri, că Adrian Țuțuianu a fost măturat nu din cauza unui comunicat MApN neavenit ci din cauză că s-a înhăitat cu cine nu trebuie, respectiv cu fosta „eminență cenușie” a PSD. Președintele PSD, citat de CURENTUL, a declarat că în interiorul PSD s-a încercat organizarea unui puci prin care să fie înlăturat de la conducerea partidului, în locul său urmând să fie instalat Adrian Țuțuianu. Dragnea a precizat că Viorel Hrebenciuc încearcă să se reșapeze și face jocuri împreună cu alți apropiați din PSD. ”Sunt oameni care de-a lungul anilor, cu ajutorul altor oameni încearcă să se reșapeze. Oameni gen Hrebenciuc. El asta face: dă jos conduceri, face conduceri, spune cine trebuie să fie și cine nu”, a declarat Liviu Dragnea.

Practic Dragnea a ridicat un colț al covorului sub care pesediștii își ascund conflictele care au loc în interiorul partidului, constată NAȚIONAL. Iar ca să demonstreze că puciul nu a avut urmări și este deja istorie, Dragnea a trecut abrupt de la Hrebenciuc la marota sa: programul de guvernare: „Din păcate, e trist că a ajuns în situația asta(…) Nu am vorbit cu el și nici nu am de gând. Partidul este preocupat de programul de guvernare, grupurile lucrează bine, încă mai sunt probleme de comunicare”, a mai spus Dragnea.

Fostul păpușar PSD, Hrebenciuc a dclarat ieri, pentru EVENIMENTUL ZILEI, că nu dorește să comenteze acuzațiile pe care i le-a adus Dragnea, deocamdată. El nu a confirmat dar nici nu a infirmat acuzațiile de tentativă de puci care i-au fost aduse.

Contactat de JURNALUL NAȚIONAL, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a detaliat raportul de forţe din partid. „Cine încearcă să-l dea jos pe Dragnea în acest moment înseamnă că nu e sănătos la cap”, a spus Ştefănescu. Acesta a minimalizat planul lui Hrebenciuc spunând că „unii încearcă să facă din ţânţar armăsar”, iar la vârful parti¬dului sau printre baroni „nu există nici măcar o fărâmă de rebeliune”. El a amintit şi de alte episoade din trecutul apropiat, în care mai mulţi lideri PSD, de la Valeriu Zgonea, la tandemul Victor Ponta – Sorin Grindeanu, au încercat „să-i ia gâtul” lui Liviu Dragnea, însă au eşuat.

Într-adevăr, pesediştii par acum mai preocupaţi de atacurile lansate de Victor Ponta, decât de eventualele rebeliuni din partid. În partid marile probleme le creează fostul premier Victor Ponta, suspectat de pesedişti de înţelegeri oculte cu „statul paralel”. Trădarea lui Ponta i-a făcut pe Dragnea&Co. să se bucure de victoria lui Klaus Iohannis la prezidenţialele din 2014.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Mai reprezintă Victor Ponta un pericol pentru Liviu Dragnea la conducerea PSD?Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.