Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

“Meseria” de părinte este foarte grea, deşi cei care fac primii paşi către acest statut nu-şi pun prea multe întrebări, la început. Dacă poliţiştii se confruntă cu afecţiuni grave ale mamelor care îşi resping propriii copii, imediat după naştere – sindrom care a generat chiar modificări legislative – psihologii se confruntă din ce în ce mai mult cu diverse situaţii în care părinţii pierd controlul, în relaţia cu copiii, indiferent de vârsta acestora.

Chiar dacă nu este vorba despre un conflict real între generaţii, comunicarea între părinţi şi copii este adesea dificil de realizat. Unul dintre cele mai bune exemple, în societatea actuală, este imposibilitatea gestionării fenomenului Balena Albastră, care a-ngrozit întreaga lume, iar părinţii nu au găsit o rezolvare pentru adicţia copiilor şi a tinerilor, de gadgeturi şi internet. Însă mai sunt şi alte probleme de care se lovesc psihologii, în relaţia cu părinţii care ajung să ceară ajutor de specialitate.

Statutul de părinte e o împlinire nemărginită, care aduce schimbări neașteptate și pozitive în viață fiecărui adult, dar și reponsabilitate imensă pentru părinţi, care vor fi nevoiți să își reorganizeze programul în funcție de solicitările, nevoile și dorințele copilului. Tot mai mulți părinţi apelează la sprijinul psihologului, motivând că se simt foarte obosiți, iar în spatele acestei oboseli se regăseşte neputința susţinută mental de o groază de noi schimbări și provocări în viața lor: căutarea unei bone, unei grădiniţe, revoluția hormonilor la adolescenți, plecarea de lângă casă a adultului în devenire, căsătoria copiilor şi alte cauze.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.