Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Consumul zilnic de vişine proaspete, uscate sau sub formă de suc este benefic pentru sănătatea cardiovasculară. Trei studii, trei concluzii identice: cine mănâncă în fiecare zi o cantitate de vişine acţionează pozitiv asupra sănătăţii inimii şi arterelor, scrie passionsante.be.

Cercetările, desfăşurate de oameni de ştiinţă de la diferite universităţi americane, au făcut obiectul unor articole difuzate într-o ediţie a FASEB Journal, publicaţie a Federaţiei societăţilor americane de biologie experimentală. Primul studiu stabileşte că un consum zilnic, timp de o lună, a 250 ml de suc de vişine scade semnificativ procesele inflamatorii la persoanele supraponderale sau obeze.

Al doilea studiu, realizat de Universitatea Michigan, a demonstrat că, dacă se adaugă praf de vişine în alimentaţia şoarecilor, animalele sunt mai sănătoase din punct de vedere cardiovascular şi au un nivel mai scăzut de colesterol.




Integral pe Cotidianul