Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Înființată cu scopul declarat de a normaliza relațiile dintre Phenian și contestatarii săi internaționali, o agenție de stat nord-coreeană a reușit, în numai câteva fraze, să pornească o nouă furtună de reacții ostile la adresa regimului condus de dictatorul Kim Jong-un. La foc automat, agenția a cerut „scufundarea Japoniei în mare”, transformarea SUA în „cenușă și întuneric” și dizolvarea Consiliului de Securitate al ONU.

Arhipelagul nipon „ar trebui scufundat în mare cu o bombă nucleară; Japonia nu mai trebuie să existe în apropierea noastră”, a tunat, ieri, Comitetul de Pace Coreea Asia-Pacific (KAPPC), agenție de stat înființată de Phenian atât pentru îmbunătățirea relațiilor cu țări precum Statele Unite și Japonia, cât și pentru schimbarea percepției internaționale negative asupra Coreei de Nord. Guvernul de la Tokyo este acuzat de Phenian că „dansează după cum îi cântă americanii” și sprijină SUA în Consiliul de Securitate al ONU, care a adoptat recent noi sancțiuni contra nord-coreenilor, după ultimul test nuclear ordonat de Kim Jong-un. „Acum este timpul să-i anihilăm pe agresorii imperialiști americani și să transformăm SUA continentală în cenușă și întuneric”, a continuat KAPPC, arătând cu degetul spre principalii artizani ai sancțiunilor impuse de Națiunile Unite. Delirul verbal al așa-zisului „comitet pentru pace” a lovit și în Consiliul de Securitate al ONU, numit „un instrument al diavolului”, alcătuit din țări „mituite financiar”, care acționează la ordinele SUA. În concluzie, KAPPC a cerut dizolvarea acestui organism „aflat la dispoziția americanilor”. Criticați de această dată la „și alții”, sud-coreenii au scăpat relativ ieftin și au fost catalogați drept „câini și trădători”. „Aceste remarci absolut inacceptabile sunt extrem de provocatoare și impertinente”, a replicat imediat secretarul șef al cabinetului nipon, Yoshihide Suga, care a precizat că astfel de declarații nu fac altceva decât să inflameze spiritele în regiune.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

David si Goliath Idiotii nu mai stiu, sau nu vor sa stie, care este relatia intrinseca dintre patriotism si spiritul de sacrificiu. Poporul coreean (ca si cel nipon, de alfel) are o puritate etnica de 98%, iar limba coreeana are si ea o structura perfect unitara si omogena. Poporul coreean supravietuieste de milenii in peninsula, rezistand eroic presiunilor asimilatorii ale chinezilor si atacurilor mongole si maghiare (da, inainte de a coti-o spre Evropa, maghiarii au bantuit si pe acolo!), dar, mai ales, japoneze. In timpul razboiului cu SUA, de la inceputul anilor '50, americanii n-au reusit cu niciun chip sa cucereasca si Nordul peninsulei, iar daca nu aveau ca aliati si un corp expeditionar turcesc, care isi asuma cele mai grele misiuni, americanii plecau cu coada intre picioare din Coreea, asa cum au patit-o in Vietnam. Acum SUA scot la inaintare ONU, cu al sau Consiliu de Securitate, organism al Ocultei Mondiale, prin care incearca sa implice toate statele membre. Ma indoiesc ca acestea vor dori insa un conflict mondial. Oricum, Nord-Coreea nu e singura! China si Rusia nu vor fi niciodata de acord cu zdrobirea acestei mici tari, iar Fundatia Keshe (iraniana) a aratat deja de ce e capabila impotriva celor mai moderne arme americane, sistemele Aegis! Sa speram insa ca nu se va ajunge acolo, dar escaladarea sanctiunilor cam intracolo duce lumea! Fereasca Dumnezeu de curalul disperatului!

15 septembrie 2017 15:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.