Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Uniunea Nationala a Judecatorilor propune ca in legile justitiei sa fie inclusa o prevedere ce incrimineaza racolarea magistratilor de catre angajati ai serviciilor de informatii. UNJR a inaintat propunerea, care prevede ca racolarea sau tentativa de recolare a magistratilor de catre servicii sa fie pedepsita cu inchisoare de la 5 la 10 ani, catre Consiliul Superior al Magistraturii. De asemenea, UNJR propune ca si comisiile parlamentare de control al serviciilor de informatii sa poata verifica daca acestea au "acoperiti" in justitie.

Uniunea Nationala a Judecatorilor precizeaza ca a propus Consiliului Superior al Magistraturii, pe data de 13 septembrie 2017, completarea proiectului de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor "prin includerea unei noi infractiuni si pedepse pe masura gravitatii faptei pentru angajatii serviciilor de informatii care incearca sa racoleze magistrati".

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.