Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Biroul Național Sindical cheamă toți angajații din România să protesteze împotriva intenției Guvernului de a transfera contribuțiile sociale din sarcina angajatorului, în cea a angajatului de la 1 ianuarie 2018.

Astfel, potrivit organizației Biroul Național Sindical, angajații vor avea veniturile micșorate, pentru că vor plăti contribuții sociale 35% și impozit pe salariu 10%, scrie bihoreanul.ro

Sub sloganul "Nu experimentelor sociale pe români!" liderii sindicali spun că transferul contribuţiilor la CAS şi CASS exclusiv pe umerii angajaţilor, încalcă convenții internaționale ratificate de România cu privire la sistemele de securitate socială și directive europene.

"Din 119 de ţări care au implementate un sistem de protecţie socială şi a căror fiscalitate este monitorizată, nici măcar una nu are în întregime această sarcină alocată exclusiv angajatului", a transmis prin intermediul unui comunicat de presă, liderul BNS Bihor, Nicolae Morgovan.

În acest context, liderii sindicaliștii amenință cu proteste de stradă dacă Guvernul nu va renunța la această masură. Astfel, potrivit acestora, primele mişcări de stradă ar putea să aibă loc în cursul lunii octombrie, iar amploarea lor să crească odată cu apropierea datei de 1 ianuarie 2018.

"În primă fază vrem să le atragem atenţia guvernanţilor cu privire la efectele măsurii pe care vor să o impună, astfel încât să renunţe la ea. În cazul în care nu se întâmplă nimic, într-o fază ulterioară vom trece la organizarea de proteste în toată ţara", a afirmat Morgovan.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.