Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Faptul că tevatura mediatică pe dosarele cu mare încărcătura emoțională pentru opinia publică nu mai este de mult la apogeu nu înseamnă că atenția pe care autoritățile din SUA o acordă „dedesubturilor” Justiției de la noi a dispărut cu totul.

Emisarii de peste Ocean au început să se intereseze cum „mama naibii” dosare spectaculoase, cu care li s-au luat ochii la un moment dat, nu mai înaintează nici măcar cu viteza melcului. Și cu toate că sunt cu adevarat dosare complexe, greu de dus până la capăt doar cu un denunțător și două rânduri, așa cum au început, mirarea americanilor este de înțeles cu atât mai mult cu cât, la mijloc, mai mereu apare și numele fostului premier Victor Ponta. Cel care se pare că a ajuns un adevărat campion absolut al „dosarelor moarte”, ceea ce nu avea cum să nu nască suspiciuni, afirmă NAȚIONAL.

Pe de altă parte, reluarea de la zero a proceselor președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, nu este susținută de hotărârea CEDO la care au făcut referire magistrații. Mai mult, decizia din cazul „P.K. împotriva Finlandei” arată că este posibilă schimbarea unui judecător în timpul procesului, la fel cum au considerat judecătorii români în cazul lui Cristian David.

ROMÂNIA LIBERĂ amintește că la 5 septembrie, completul format din Constantin Epure, Cristina Geanina Arghir și Ștefan Pistol  a decis reluarea de la zero a procesului în care Liviu Dragnea este acuzat, în calitate de fost președinte al Consiliului Județean Teleorman, de săvârșirea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual. Instanța a invocat hotărârea CEDO din cauza Cutean împotriva României, după ce un membru al completului, judecătoarea Ana Maria Dascălu s-a pensionat. Constantin Epure, noul magistrat care a înlocuit-o a pus în discuție reluarea întregii cercetări judecătorești.

O situație similară a avut loc în dosarul în care președintele Senatului este acuzat de mărturie mincinoasă. Și acolo s-a decis reluare procesului de la zero. La același complet se află unele dintre dosarele deschise pe numele lui Gabriel Oprea, Dan Şova şi Sebastian Ghiţă, astfel că este foarte probabilă o decizie similară și în aceste cazuri.

În acest timp, președintele PSD, Liviu Dragnea este în campanie electorală pentru Cotroceni și tot aparatul a fost activat, începând de la consultanți și până la televiziunile de partid. E o bătălie de uzură, purtată cu arme pe care le credeam dispărute odată cu URSS, și baiu’ cel mare e că miza, de data asta, e și ea de pe vremea URSS. Nu va fi o competiție doar între Iohannis și Dragnea, ci între două țări; o Românie modernă, asumându-și poate pentru prima dată – ferm – valorile occidentale, și cealaltă, rămasă în spațiul principiilor mereu negociabile, România orientală.

Să nu vă închipuiți că pe teleormănean îl apucă grețuri de fată mare, omul care abia ce s-a întors de la Țebea lui Avram Iancu tocmai îi momește pe cei de la UDMR cu scăderea pragului pentru folosirea limbii maghiare – și udemeriștii, sătui să explice că a-ți folosi limba maternă în administrație e un drept normal în orice țară civilizată, s-au pus deja în dreapta lui Dragnea. Urmarea? În buna sa tradiție, PSD o să încaiere Apusenii cu Secuimea, urlând – ca de fiecare dată după alegeri – că ungurii vor să fure Ardealul. Și da, UDMR își va declara consternarea etc. etc.; încă un centenar de păcăleli.

PSD dă voie UDMR să extindă folosirea limbii maghiare, anunță CAPITAL. Comisia de muncă din Camera Deputaților, condusă de social-democratul Adrian Solomon a avizat favorabil proiectul de lege al UDMR care ar permite extinderea folosirii limbii materne, prin scăderea pragului (de la 20% la 10%) de la care autoritățile locale sunt obligate să asigure acest drept. Zilele trecute, Liviu Dragnea spunea că „sub nicio formă” nu va accepta scăderea pragului după dorința UDMR. Este vorba de proiectul UDMR de modificare a Legii administraţiei publice locale (nr. 215/2001), depus de 30 de senatori şi deputaţi ai Uniunii pe 29 mai 2017.

Proiect pe care social-democraţii au vrut să-l voteze pe repede-înainte şi în iunie, când negociau cu UDMR voturile necesare pentru căderea Guvernului Grindeanu. Proiectul UDMR conţine mai multe modificări importante. Una dintre ele priveşte pragul de la care administraţiile locale şi instituţiile din subordinea lor sunt obligate să asigure folosirea limbii materne. În prezent, acesta este de 20%, iar UDMR îl doreşte redus la 10%.

Oricum, PSD-ul lui Liviu Dragnea se află în pole-position pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din 2019 şi parlamentarele din 2020, susține JURNALUL NAȚIONAL. Social-democraţii beneficiază de avantajul sistemului electoral adoptat în 2015, cu ajutorul căruia şi-au creat o structură de putere aproape imbatabilă în teritoriu. Actualul sistem electoral (care prevede scrutin majoritar într-un singur tur pentru primari şi alegerea indirectă a şefilor de Consilii Judeţene) a transformat PSD într-un adevărat mamut politic. Partidul lui Liviu Dragnea a scos maximum posibil din actualul sistem, reuşind să îşi creeze o structură de putere care îl transformă în principalul favorit al prezidenţialelor din 2019 şi parlamentarelor din 2020.Comentarii

Topul celor mai imbecili postaci PSD-isti: 1) nae, gaozar intunecat traumatizat 2) mircea, ofran abuzat de mic 3) ion, imbecilitate pura 4) Mircea Nica, vechi membru PCR 4) Gheorghe Craioveanu, cretinismul personificat 5) Calin Gheorghe, perversiune la superlativ

17 septembrie 2017 8:28

Levy Goldenberg alias Liviu Dragnea nae, avem nevoie de imbecili ca tine. tine-o tot asa

15 septembrie 2017 19:58

@nae Nu n-ai mancat cacar! Tu esti un Kakat, cu K mare asa cum vezi.

15 septembrie 2017 12:03

nae Futu-va-n gura de basisto johannisti ! Despre jafurile astora nu scoateti o vorba , despre nenorocirile provocate de Justitia acolita lor nimic , despre sute de dosare ascunse si neumblate ce vizeaza oamenii lor , mucles , atunci de ce mancati cacat ???

15 septembrie 2017 11:55

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.