Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Senatorul Traian Băsescu, preşedinte al PMP şi fost şef al statului, a declarat că preşedintele României nu trebuie exclus din procedura de desemnare a şefilor de Parchete, adăugând că există un risc de "repolitizare a Justiţiei" şi că în cazul în care se va întâmpla acest lucru va chema lumea în stradă să protesteze.

"Ar fi drum înapoi. Preşedintele nu trebuie exclus de la desemnarea şefilor Parchetelor, pentru că sunt multe funcţii care se desemnează prin decret prezidenţial, nu numai procurorul general, procurorul şef al DIICOT şi procurorul şef al DNA, şi sunt adjuncţii şi şefii de Secţii, prin decrete prezidenţiale. Sunt în total vreo 30 de înalţi procurori care se desemnează prin decret prezidenţial. Aici rămâne un control între preşedinte şi Guvern. Preşedintele poate să-i spună oricând ministrului Justiţiei sau premierului: 'dragul meu, înţeleg că vreţi să-l desemnaţi pe procurorul X, să ştiţi că degeaba îl trimiteţi, poate să ia şi 50 de mii de avize de la CSM, nu-l desemnez'. Şi poţi să spui şi tu, ca preşedinte, 'uite, sunt vreo trei-patru, vezi şi tu cam ce ai putea să-mi propui, să nu-ţi trimit decretul înapoi", a declarat Traian Băsescu, la postul B1Tv, întrebat care este opinia sa despre propunerea privind excluderea şefului statului din procedura de numire a procurorilor şefi.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Sf..... indoiala Serios ?Da`...de la ce-am putea sa-l...excludem pe sas ? Haaaa...???

14 septembrie 2017 16:32

cucu Curva politica batrana, atata tot !!!!!

14 septembrie 2017 9:49

Lute Iar javra asta bativa ??murdareste ecranul .

14 septembrie 2017 7:14

Să vezi și să nu crezi! Strâmbul neom al națiunii continuă mascarada lui de politică de de birt. Adică la Băsescu politica se rezumă la târguială ca-n piața Obor? Dacă nu lași la 3 lei parahul de țuică, nu ți-l beau pe gratis, grohăie Băsescu mahmur. Băi Orbete, te-n gură de idiot, în loc ca voi să faceți reguli și norme juridice care să excludă implicarea politicului în justiție, noroc de belea pe capul nostru că te-ai trezit tu după o beție cruntă să te explicaci pe tine cu niște idioțenii de 2 bani chiori ca tine. De acord, președintele nu trebuie exclus de la aceste formalități de numire a procurorilor, dar acea numire trebuie să fie pur formală, în sensul că justiția românească trebuie să-și promoveze cele mai competente și integre persoane în toate funcțiile de conducere în urma unor examene concurs unde numai cei mai buni vor câștiga, urmând ca președintele să numească oficial conform procedurii pe candidatul care a obținut rezultatul cel mai bun în triajul respectiv pentru funcția respectivă. Iar așa președintele nu va fi implicat politic în nici un fel, ci președintele își va îndeplini o sarcină de serviciu din fișa postului său de șef al statului, fără a-și impune el cu de la sine putere o persoană obedientă, dar în același timp neexistând posibilitatea implicării politicului în justiție, care justiție trebuie să fie independentă de politic. La final te fut în gură, idiotule!

14 septembrie 2017 3:00

UNFORGIVEN Abjectul personaj e cuprins de nostalgie sau gandirea-i pestilentiala si toxica, in prostia lui, mai spera un mandat. PS: Cat rau a facut acestei tari si popor, chiar ca merita pedepsit fara mila !!!

13 septembrie 2017 22:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.