Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

După ce Volvo a anunțat că, peste doi ani, de pe banda de producție vor ieși doar modele de mașini electrice și hibride și țări precum Franța și Marea Britanie au anunțat că până în 2040 vor interzice vânzarea mașinilor tradiționale, și producătorii de rulote au făcut schimbări. Compania germană Dethleffs a lansat un nou concept: rulota electrică cu panouri fotovoltaice.

Pentru o rulotă cu motor electric, lipsa infrastructurii poate fi o problemă dacă faci călătorii lungi, prin zone sălbatice. De aceea, rolul panourilor fotovoltaice cu care este echipată mașina este să întâmpine aceste probleme și să încarce bateria vehiculului. Rulota este construită pe un sașiu Dethleffs Iveco Daily Electric și este alimentată de un motor electric de 107 cai putere. În funcție de model, mașina poate fi dotată cu mai multe tipuri de baterii. Cea mai puternică are o autonomie de 280 de km. Însă, dacă se adaugă o încărcătură mai mare, numărul de km scade la 160.

Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.