Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Cei care își fac cumpărăturile la Bulk Market, primul magazin zero-waste din Londra, au mai mult de 300 de produse din care să aleagă. Și nu este vorba doar despre mâncare.Ingrid Caldironi este cea care a venit cu ideea magazinului. Ea a declarat pentru The Independent că ideea i-a venit ca răspuns la propriile nevoi.

„Am vrut să susțin afacerile corecte și să am de unde să fac cumpărături fără să generez deșeuri. Însă, nu era niciun astfel de magazin în Londra”, a spus Ingrid.

Produsele comercializate în magazin nu provin de la un brand anume, ci din surse locale: de la afaceri sociale, cooperative sau ferme comunitare. De exemplu, prăjiturile provin de la o brutărie, care oferă locuri de muncă pentru femeile aflate în grupuri vulnerabile. Pe lângă alimente, precum legume, păstăi, condimente și pâine proaspătă, în magazinul din nord-estul Londrei se mai găsesc periuțe de dinți din bambus, hârtie igienică ambalată în hârtie și mâncare pentru câini.

Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.